"Panel Baskını" davası yine ertelendi

2006'da Emek Demokrasi ve Barış Şenlikleri kapsamında Dikili’de gerçekleştirilen panele Koza Altın'da çalışan bir grup tarafından yapılan saldırı ile ilgili davanın 15. duruşması da ertelendi.

Dikili Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği festival kapsamında 19 Ağustos 2006 tarihinde gerçekleştirilen "Siyanür, Altın, Çevre" konulu panele yapılan saldırı ile ilgili hazırlanmış 01.06.2009 tarihli CD görüntüleri ve fotoğrafların eşleştirildiği bilirkişi raporuna siyanürlü altın yanlısı grup ve avukatlarının yaptığı itirazı değerlendiren mahkeme yeni bir raporun hazırlanması için davayı 23 Şubat’a erteledi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in avukatı Arif Ali Cangı duruşmada, panelin planlı biçimde engellenerek gözdağı verilmek istendiğini, Dikili’de korku yaratılmak istendiğini, sanıkların suçlarının kanıtlandığını, yeni bir rapor alınmasının esasa bir katkısının olmayacağını ve yeni rapor alınması isteminin reddini talep etti.

Bir önceki duruşmada ise Koza Altın firması çalışanı grup ve avukatları CD görüntüleri üzerinden yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını istemiş, Özgüven ve diğer belediye çalışanlarının avukatları ise madenci şirketin Bergama’da faaliyet göstermesi nedeniyle raporun Bergama Emniyet Müdürlüğü’nden alınmasına karşı çıkmıştı.

Mahkeme, yeni raporu alınması için dosyanın Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine ve duruşmanın şubat ayına ertelenmesine kararı verdi.

2006 yılında İskele Çay Bahçesi’nde düzenlenen panelde çıkan olaylar, korumaları ve bayraklı sopaları ile birlikte gelen ve aralarında şirketin halkla ilişkiler müdürünün de bulunduğu grubun ellerindeki sopaları zabıta ekiplerine vermemesi üzerine başlamıştı. Zabıta ekipleri ve panel yöneticileri bu provakasyonun önüne geçmeyi başarmış ve panel devam edebilmişti.

Yaşanan gerilimin ardından devam eden panelin sonuna doğru ise paneli engellemek için taş, sopa ve molotofkokteylli saldırılar gerçekleşmiş, aralarında Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in de bulunduğu çok sayıda zabıta ve vatandaş yaralanmıştı.
(soL - Haber Merkezi)