Önemli olan arsenik değil, oy miktarı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara'da yaşanan su krizini aşmanın yolunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne taş atmakta buldu. Karşılıklı yapılan açıklamalar işin seçim zeminine taşınmak istendiğini gösteriyor.

soL (İzmir) Ankara'da yaklaşık bir aydır süren su tartışması Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "İzmir'in içme suyunda normalin çok üzerinde arsenik var" açıklamasından sonra başka bir zemine taşınmış oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediyesi yazılı olarak "Sorumlu belediyecilik anlayışı içindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sayın Melih Gökçek'e mesaisini ve enerjisini Ankara'nın sorunlarına harcamasını önermektedir" yanıtını verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamada "Öncelikle kamuoyu çok iyi bilmelidir ki İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir halkının sağlığı konusunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden çok daha hassas ve titizdir. 14 yıllık belediye başkanı olmasına rağmen kentindeki su krizini bile yönetemeyen, küresel ısınmaya karşı harekete geçme konusunda çok yavaş kalan Sayın Gökçek'in bu başarısızlığını örtbas etmek için İzmir'in suyunu hedef alması son derece anlamsız ve yakışıksızdır" dendi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yeterliliği onaylanan, çeşitli akreditasyonları olan İZSU laboratuarında, her gün çeşitli noktalardan alınan su numunelerine analizlerin yapıldığının belirtildiği açıklamada, "İzmirli hemşerilerimizin musluklarından akan su, Tahtalı, Balçova, Halkapınar, Sarnıç, Menemen, Pınarbaşı, Sarıkız ve Göksu gibi farklı yerüstü ve yeraltı kaynaklarımızdan gelmektedir. Yeraltı ve yer üstü kaynaklarımız, DSİ ile Büyükşehir Belediyesi'nin koordineli çalışmaları sonunda belirlenen bölgelerden sağlanmaktadır. Sağlıklı yeraltı kaynaklarımızdan bazılarında, zaman zaman yağışa ve mevsime bağlı olarak değişkenlik olabilmektedir. Bu tür durumlarda ise su kullanıma verilmeden önce, karışım oranları mutlaka yeniden değerlendirilmektedir. Gerektiğinde, Halkapınar'daki merkezimizde ana dağıtım şebekesinin her noktasına, doğrudan ve anında müdahale edilmektedir" denilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de kendini kanıtlama çabası içine girdiği görüldü.