Öğrenciler ‘yeter’ dedi

Bursa’da 50-60 kişilik sınıflarda ders yapan öğrenciler öğretmenlerinin seslerini bile duymakta zorlandıklarını ifade ettiler.

soL (BURSA) Bursa'da yer alan Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri sınıflarda kalabalık yüzünden 50-60 kişi ile ders yapılmasına isyan etti.

Bursa'nın köklü okullarından Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nde ÖSS'nin yaklaştığı bir dönemde öğretmenler öğrencilerle kalabalık sınıflar yüzünden ilgilenemezken okulda 1360 öğrenciye karşın 76 öğretmen görev yapıyor.

Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nde okuyan Yurtsever Liseli Öğrenciler, eğitimin çıkar amacıyla verildiğini belirterek okul müdürünü okula kayıt döneminde torpil ve para karşılığı öğrenci kaydı yapmakla suçladı. Yurtsever Liseli Öğrenciler, okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte yeni dönemde bu sorunların artacağını kaydederken, bazen derslerde nefes bile almakta zorlandıklarını ifade ediyorlar. Öğretmenlerin derste sesinin duyulmayacağı kadar ciddi bir durumun söz konusu olduğunu söyleyen öğrenciler yeni dönemde okula daha çok öğrenci alınması ile okulda yaşanan sorunların artacağını söyledi.