ODTÜ'lüler 'Devrim' yazdı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) her bahar şenliğinde yapılan "Devrim yürüyüşü" bu sene de coşkuyla gerçekleştirildi.

Saat 17:30 sularında Fizik bölümünün önünde toplanmaya başlayan ODTÜ'lü öğrenciler ve emekçiler, burada devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından stadyuma doğru yürüyüşe geçtiler. Öğrencilerin yoğun katılımının olduğu yürüyüşte sık sık "Yaşasın devrim ve sosyalizm!", "Gelenek sürüyor, ODTÜ yürüyor!", "AKP'den hesabı gençlik soracak!", "Yağma yok sosyalizm var!" sloganları atıldı. Yürüyüş boyunca kalabalık artarken, gençler stadyuma ellerinde Türkiye'den ve dünyadan devrimci önderlerin portrelerini taşıyarak girdiler.

Grup Bajar'ın konseri sırasında bedenleriyle "Devrim" yazısını oluşturan öğrenciler, daha sonra ellerindeki mumları yere koyup yakarak tribünlere doğru koştular. Gece, Leman Sam konseriyle son buldu.

ODTÜ öğrencileri, yıllardır her sene bahar şenliklerinde mumlarla Devrim Stadyumu'na "Devrim" yazıyorlar. Önceleri stadyumun tribünlerine kazınmış olan Devrim yazısının yakılmasıyla başlayan gelenek, daha sonra çimlere Devrim yazılmasıyla beraber bugünlere kadar devam etti.

(soL - Ankara)