Obama İstanbul'u felç edecek

ABD Devlet Başkanı Obama'nın Türkiye ziyareti öncesinde yoğun önlemler İstanbul ve Ankara'da yaşayanları zor durumda bırakacak.

soL (HABER MERKEZİ) ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi emniyet güçlerinin olağanüstü önlemler aldığı belirtiliyor.

Ziyaretinin Ankara bölümünde Obama'yı 4 bin polisin koruyacağı belirtiliyor. Ankara'da birçok anayolun önlemler nedeniyle felç olması bekleniyor. Ancak güvenlik gerekçesiyle bu yollar henüz açıklanmadı.

İstanbul'da da durum farklı olmayacak, Sadece geçişler için güvenlik amacıyla kontrollü bir geçiş sağlanacak. Geçişler sırasında bazen yaya geçitlerinde de kapatmalar olacak. Kabataş Sirkeci ve Aksaray hatları da zaman zaman kullanılamayacak.

İstanbul ziyareti sırasında Obama'yı 8800 polisin koruması bekleniyor. Zirayet nedeniyle İstanbulda bir ilköğretim okulu ve lise de salığı günü öğretime ara verilecek.

İhtiyaç duyulduğunda kapatılacak yollar
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, forum ve ziyaret kapsamında ihtiyaç duyulduğunda şu güzergahlar trafiğe kapatılacak:

Sefaköy D-100 yolu güney katılımı, Küçükçekmece D-100 yolu Florya ayrımı, Şükrü Balcı Polis Okulu istikameti ve güney katılımı, Basın Ekspres yolu havalimanı istikameti ve D-100 güney katılımı, Florya ışıklardan, Askeri Havalimanı istikameti, Askeri Havalimanı kavşağından sivil havalimanı kavşağına kadar olan bağlantı yolu.

Atatürk Havalimanı A, B, C, kapılarından çıkışlar, CNR fuar merkezi çıkışları, Atatürk Havalimanı'ndan itibaren Esentepe Balmumcu ayrımına kadar D-100 yolu tüm güney katılımlar.

Boğaziçi Köprüsü'nden Beşiktaş istikameti, Zincirlikuyu'dan Balmumcu, Barbaros Bulvarı ve Beşiktaş meydanına açılan tüm cadde ve sokaklar, Yıldız Posta Caddesi'nden Balmumcu istikameti, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden Dolmabahçe Sarayı ve Conrad Otel istikametine olan cadde ve sokaklar, Conrad Otel'den Galata Köprüsü istikametindeki Barbaros Bulvarı, Beşiktaş, Çırağan, Dolmabahçe, Meclis-i Mebusan ve Kemeraltı caddeleri ile bu caddelere çıkan sokaklar, Mete Kavşağı ve Süzer Plaza'dan Dolmabahçe kavşağına inişler.

Tophane-i Amire Binası çevresindeki cadde ve sokaklar, Perşembe Pazarı Tershane Caddesi'nden ve Şişhane'den Unkapanı köprüsüne gidiş, Unkapanı Bankalar Caddesi, Unkapanı Köprüsü'nden Gülhane alt kapı istikametine tüm cadde ve sokaklar, Gülhane tramvay durağı, Beyazıt Meydan'dan Sultanahmet Meydanı'na kadar tüm cadde ve sokaklar, Ayasofya ve Sultanahmet meydanlarına çıkan tüm cadde ve sokaklar. Sirkeci Meydanı'ndan Askeri Havalimanı kavşağına kadar Sahil Kennedy Caddesi'ne çıkan tüm cadde ve sokaklar.

Atatürk Havalimanı'nda güvenlik sarı seviyeye çıkarıldı
Obama'nın İstanbul'a yapacağı ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri sarı alarm seviyesine yükseltildi.

ABD Başkanı Barack Obama, İstanbul'da düzenlenen "Medeniyetler İttifakı 2. Forumu"' için 6 Nisan Pazartesi günü Ankara'dan, Air Force One ile saat 19.10'da Atatürk Havalimanı'na gelecek. Devlet Konukevi önünden makam aracına binecek olan Obama, buradan kalacağı otele hareket edecek.

ABD Başkanı Obama'nın gelişi öncesinde Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik önlemleri artırılarak sarı alarm düzeyine yükseltildi. Sarı alarm düzeyi Başkan Obama'nın 7 Nisan Salı günü İstanbul'dan ayrılacağı öğleden sonraya kadar devam edecek.

Barack Obama'nın uçağı Air Force One'ın Atatürk Havalimanı'na gelişinde ve İstanbul'dan ayrılacağı saatten 15'er dakika önce havalimanı trafiği, uçakların iniş ve kalkışlarına kapatılacak.

Obama'nın İstanbul'a geleceği pazartesi günü akşam ve İstanbul'dan ayrılacağı salı günü öğle saatlerinde havalimanı yolu giriş ve çıkış trafiğine kapalı olacak.

Yetkililer, Obama'nın geliş ve gidiş saatleri, öncesi ve sonrasında Atatürk Havalimanı'na gelecek vatandaşların uçaklarını kaçırmamaları ve mağdur olmamaları için metroyu tercih etmeleri gerektiğini bildirdiler.