Müdür öğrencileri AKP'ye gönderiyor!

Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Işık, okullarda öğrencilerin demokratik yollarla seçtiği okul temsilcilerinin, AKP'nin "belediye gençlik meclislerine" gönderilmeleri için okul müdürlerine talimat verdi.

AKP'yle yandaş bürokratların işbirliği, gözden ırak olduğu düşünülen liselerde pervasızca uygulanıyor. Beylikdüzü'nde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Işık, AKP'nin belediyelerde kurduğu "gençlik meclisi" ve "çocuk meclisi" adlı oluşumlara, devlet okullarında öğrencilerin okulla ilgili işler için kendi oylarıyla seçtikleri öğrencileri "katmaya" çalışıyor.

Metin Işık'ın gönderdiği talimatnameyi ekte yayınlıyoruz. Belgedeki listede, AKP'nin kurduğu "meclislere" katılması istenenler arasında ilköğretim 4. sınıf öğrencilerinin dahi olduğu görülüyor. Talimatnamede, öğrencilerin velilerinden izin imzası isteniyor.

Söz konusu "meclislere" katılmayı reddeden bir öğrenci, bu kararını açıklaması üzerine okul idarecilerinin kendisine "Katıl işte, ne olacak", "Bize iş çıkarma" şeklinde baskı yaptıklarını söyledi.

(soL - İstanbul)