Kriz Türkiye’de "yok" Batman’da var

Başbakan Erdoğan, Türkiye krizden etkilenmez diyedursun, Batman son yılların en büyük durgunluk krizine girdi.

soL (Batman) Hükümetin tarım politikaları ve yaşanan kuraklık nedeniyle bitme noktasına gelen çiftçinin ardından, esnaf da sıkıntılı günler geçirmeye başladı.

Batman'da birçok esnaf, aldığı malı satamıyor, kirasını bile ödeyemediği için iflasın eşiğine geliyor. Batman'ın en büyük caddelerinden Gülistan Caddesi'nde giyim mağazası işletmeciliği yapanlar, dükkânlarını siftah yapamadan kapattıklarını söylüyorlar. Aldıkları malların parasını ödeyemez hale geldikleri için ekmek teknelerini tasfiye ettiklerini, yaşanan krize yenik düştüklerini belirtiyorlar.

Başarısız politikalar iş yaptırmıyor
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Candemir, ekonomik kriz nedeniyle durumun kaygı verici boyuta ulaştığını belirterek, kirasını, telefonunu ödeyemeyen esnaf sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Candemir, "hükümetin tütün politikası, hayvancılığın gerilemesi, göç, akaryakıtta dışarıya nazaran yaşadığımız adaletsizlik, esnaf sicil affının bir türlü hayata geçirilmemesi gibi nedenler, esnafın sırtındaki yüklerdir. Temennimiz odur ki, hükümet, esnafın sıkıntılarının kaynağı olan, ama dolaylı olarak da tüm yurttaşlarımızı ilgilendiren bu alanlardaki başarışız politikalarını değiştirir" dedi.