Körfez’de Dubai Port tepkisi

Körfez ilçesinde yapılmak istenen Dubai Port Limanı’na vatandaşlardan tepki geldi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Dubai Port Limanı kurulmak istenmesine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, “Liman istemiyoruz” kampanyası başlattı.

Dubai Port limanının bir bölümünün Körfez’e kurulmasına karşı çıkan toplulukta ÇYDD ve ADD Körfez Şubesi, Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu, Hereke’ye Sahip Çıkalım Platformu ve TURÇEP üyeleri yer aldı.

“Oldu-bittiye geldi”
Grup adına basın açıklamasını okuyan Sedef Demiray, şunları söyledi: “Mimar Sinan Mahallesi’nin yok olmaması için konuyu yetkili mercilere taşıyacağız. Bu limanın ÇED raporunu oldu-bittiye getirdiler. Körfez ilçesi korkunç bir işgal süreci yaşıyor. Yaşam alanlarımıza sahip çıkmak zorundayız. Atalarımızdan aldığımız mirası çocuklarımıza bozulmadan teslim etmek gibi bir mecburiyetimiz var. Bizi yönetenlerin öncelikle bunu bilmesi ve ona göre karar vermesi gerekiyor. Geçmiş dönemlerde 3 bin ya da 5 bin metrekare olarak inşa edilen limanlara şimdilerde yenileri ekleniyor.’’

“İzin vermeyiz”
Şimdi inşa edilmek istenen limanların en küçüğünün 500 bin metrekare olduğuna da değinen Demiray, şöyle devam etti: ‘’Dubai Port Limanı böylesi devasa bir proje. Büyüklüğü tam 670 bin metrekare. Bu limana Çevre Bakanlığı’nın olur vermesi tam bir talandır. AKP iktidarı hepimizin ortak değerlerinden yandaşlarına yeterince pay dağıttı. Ancak bununla da kalmayıp sınırları aşmış, Dubai prenslerine de pay dağıtmaktadır. Platform olarak bu peşkeş sürecinin, Dubai Port talanının kesinlikle karşısında olacağız. Yarımca’nın göbeğine böylesi devasa bir limanın yapılmasına asla izin vermeyeceğiz.”
(soL - Kocaeli)