“Köprü yerine yaşam için” büyük buluşma

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu bir açıklama yayınlayarak, “Köprü Altında Yaşamak İstemiyoruz!” sloganıyla yarın Çayırbaşı’ndan Sarıyer’e gerçekleşecek yürüyüşe tüm İstanbulluları davet etti.

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu yarın düzenleyeceği bir yürüyüşle 3. Köprünün yapılmasının tekrar gündeme gelmesini protesto edecek.

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu bir açıklama yayınlayarak yarın Çayırbaşı’ndan Sarıyer’e gerçekleşecek yürüyüş için İstanbullulara çağrı yaptı. Yapılan açıklamada, “3. Köprüye karşı çıkanlar Sayın Başbakan’ı üzüyormuş. Biz de üzülüyoruz Sayın Başbakan! Ama bu sefer yalnızca üzülmekle yetinmeyeceğiz bilesiniz. Bu sefer, kendimiz, çocuklarımız ve doğadaki tüm diğer canlıların yaşama hakkı için ormanımıza, suyumuza, mahallelerimize sahip çıkacağız. Üzmek istemezdik ama yıllar önce “cinayet” dediğiniz, Belediye Başkanınızın bile arkasında duramadığı bu projenin tam da önünde durucağız” denildi. Platform açıklamasında “Akademisyenlerin, meslek odalarının, kent sakinlerinin, tümüyle bilimsel gerekçelerle karşı durduğu bu projeye dair kararlılığınızı görüyoruz. Biz de açık oynuyoruz!” ifadelerine yer verirken açıklama şu şekilde devam etti: “Biz karşı çıkanları, ‘bunların yıllardır bir dikili ağacı var mıdır?’ diye suçluyorsunuz ya, işte tam da o dikili ağaçlarımızı korumak için sokağa çıkıyoruz. Henüz para aklımızı almadı, bizler tarihimizi çok da iyi hatırlıyoruz. 20 senede ancak kapasitesine ulaşır denilen 1. Köprünün 4 sene içinde nasıl tıkanmaya başladığı hala hafızamızda. ‘Artık İstanbul’da trafik sorunu kalmayacak’ diyip yapılan 2. Köprünün şu anki halini görüyor ve nefes almaya dahi zorlandığımız bu kentte, oraların da bir zamanlar orman alanı olduğunu hatırlıyoruz.”

“Rantçılar üşüştü”
Platform daha önce 1. ve 2. köprüye karşı çıktıkları gibi 3.süne de karşı çıktıklarını ifade ederken, açıklamada “Bu köprünün kentin kuzeyinde yeni imar hareketleri yaratacağını biliyoruz. Ve inanın ki, şu anda oralarda arazi kapatan bir avuç rantçının şakşakçılığı kulaklarımızı tırmalıyor” denildi. “3 değil 33 köprünün daha yapılmasının İstanbul’un ulaşım sorununu çözmeyeceği” ve aksine bunun “kendi trafiğini yaratıp şehri ve yaşayanlarını otomobile, kirliliğe, betona, strese daha da bağımlı hale getireceği” vurgulanan açıklamada, Sarıyer ve Beykoz’da yaşayan binlerce insanın barınma hakkının elinden alınacağının görüldüğü belirtildi.

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu açıklamasını “Ama bu sefer sözümüz açık:Köprü Altında Yaşamak İstemiyoruz!” sözleriyle tamamlarken, yarınki “büyük buluşmaya” tüm İstanbulluları davet etti. Yapılacak yürüyüş için saat 17.00’de, Çayırbaşı’nda buluşulacak.
soL Haber Merkezi