Konya’dan “ahlak” uyarısı

Konya’da yerel bir gazete yayınladığı haberde billboard tabelalarında yer alan bir reklâmın toplumun ahlaki değerlerine ters düştüğü için tepki çektiğini ifade etti. İlahiyatçı-Yazar Abdullah Uçar, Konyalıları inanç, örf ve adetlere ters düşen reklâma karşı tepki vermeye çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Konya'da yerel bir gazete yayınladığı haberde billboard tabelalarında yer alan bir reklâmın toplumun ahlaki değerlerine ters düştüğü için tepki çektiğini ifade etti. Konu hakkında yorumlarına başvurulan Konya Kuran Kursları Müdürü ise toplumu reklâma karşı tepki vermeye çağırdı.

Şimdi merak edilen ise Taşkent'te bulunan kaçak kuran kursunda 18 küçük kız çocuğunun ölmesine ailelerinin bile tepki vermediği Konya'da halkın, "ahlaki değerleri"ne ters düşen billboard reklâmına ne tepki vereceği.

Yerel gazetenin haberini aşağıda olduğu gibi yayınlıyoruz:

"Vodafone GSM Operatörü tarafından televizyonlarda yayınlanan ve şimdilerde de şehrin her yerinde billboard tabelalarla yer alan reklâmın, toplumun ahlaki değerlerine ters düştüğü ve evlilik kurumunu yıpratıcı mesajlar verdiği gerekçesiyle tepki çekti.

Nikah anında bir gelinin damadı bırakarak sevgilisiyle kaçmasını konu alan reklâmın inanç, örf ve adetlere ters düştüğü belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan İlahiyatçı-Yazar Abdullah Uçar, inanç, örf ve adetlere ters düşen ve herkes tarafından ayıplanan durumların reklâmın aracılığıyla gayet normalmiş gibi gösterilmesinin kabul edilemeyeceğine dikkat çekti. Abdullah Uçar, evlilik kurumunun kutsal bir müessese olduğuna da işaret ederek, bunun reklâmlarla basite alınmaması gerektiğini söyledi. Uçar, toplumun da bu konularda tepkisini ortaya koyması gerektiğini vurguladı."