Kocaoğlu'ndan "faşist" İzmir açıklaması

“Faşist İzmir”, “laik İzmir”, “gavur İzmir” kavgası devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan sert bir açıklama geldi.

Aziz Kocaoğlu’nun “İzmir’e çomak sokmaya çalışmak kimsenin haddi değildir” başlığıyla yaptığı açıklamada, İzmir’de hiçbir zaman “öteki” kavramının olmadığı iddia edilirken, “İzmir üzerinde oyunlar oynanıyor” denildi.

İzmir’in “faşizmin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi olduğunu” vurgulayan Kocaoğlu, İzmir üzerinden karışıklık yaratılmaya çalışıldığını savundu. “İzmir’e saldırmaya çalışıyorlar. 5 yaşındaki çocuktan 80 yaşındaki insanımıza kadar hiçbir ayrım yapmadan, herkese eşit davranarak bugüne kadar demokrasiyi nasıl uyguladıysak, İzmir’e nasıl sahip çıktıysak bundan sonra da ayrım yapmadan kentimize sahip çıktığımızı tüm Türkiye’ye göstermemiz gerekiyor” diye konuşan Aziz Kocaoğlu, “İzmir bu ilkelerini sürdürdüğü sürece hiç kimse İzmir üzerinden oynamaya çalıştığı oyunlarında, emellerinde başarılı olamayacaktır” diye konuştu.

İzmir’e yapılan yakıştırmaların “kabul edilebilir olmadığını” söyleyen Kocaoğlu, İzmir’in “medeniyetin ve tarihten bugüne hoşgörünün anavatanı olduğunu” iddia etti. İzmir üzerinden Türkiye’nin karıştırılmaya çalışıldığını belirten belediye başkanı, “İzmir bu oyuna gelmeyecektir. Soğukkanlı ve metanetli olarak, tahriklere kapılmayarak bu süreci geçirecektir” diye konuştu.

(soL – Haber Merkezi)