Keçiören'de katledilen Erdal Yıldırım anıldı

14 yıl önce, barınma hakkı için mücadele ederken MHP'den Keçiören Belediye Başkanı seçilen Turgut Altınok'un kurdurduğu çeteler tarafından katledilen Erdal Yıldırım, İncirli mahallesinde yapılan yürüyüşle anıldı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinin eski belediye başkanı Turgut Altınok’un adamları olduğu bilinen kişiler tarafından katledilen Erdal Yıldırım, dün İncirli mahallesinde yapılan bir basın açıklamasıyla anıldı.

Ovacık mahallesinin kurulduğu dönemlerde yasal olarak yürülüğe giren “775 Sayılı Gecekondu Önleme Projesi” kapsamında satın aldıkları arsalar üzerinde yasalara uygun şekilde evlerinin inşaatına başlayan Ovacık halkı, araya yerel seçimin girmesi ve MHP adayı Turgut Altınok’un Keçiören Belediye Başkanı seçilmesiyle baskılara maruz kalmaya başlamışlardı.

Altınok, buradaki arsaları kendi yandaşlarına peşkeş çekmek amacıyla insanlara baskı ve şiddet uyguluyordu. Altınok’un kurdurduğu çeteler, belediyenin resmi araçlarıyla gelip tehditlerde bulunuyorlardı. 30 Ağustos 1995 tarihinde gece yarısı yine resmi araçla mahalleye gelen bir grup, barınma hakkı için mücadele eden ve baskılara direnen mahalle sakinlerinden Erdal Yıldırım’ı öldürmüşlerdi.

Altınok’un daha çok Ovacık ve İncirli mahallesindeki insanları sindirmek için kurduğu çete, daha pek çok karanlık olaya karıştı, Keçiören’in çeşitli yerlerinde faşizan saldırılara başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, 30 Ağustos günü Keçiören’de Erdal Yıldırım için bir anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Ovacık Derneği, Halkevleri, ÖDP ve TKP tarafından İncirli Mahallesinde bir yürüyüş yapıldı. “Keçiören faşizme mezar olacak”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından, ortak bir basın açıklaması yapıldı.

(soL - Haber Merkezi)