Keçiören'de 2 Temmuz anması

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'nın Keçiören ilçesinde gerçekleştirilen 2 Temmuz anmasında yaklaşık bin kişi gericiliği lanetledi. Bugün ise Mamak'ta ve İlker mahallesinde birer eylem gerçekleştirilecek.

soL (Ankara) Geçtiğimiz hafta sonu, 2 Temmuz Sivas Katliamını anmak amacıyla Ankara'nın çeşitli mahallerinde etkinlikler düzenlendi. Etkinliklere ilgi büyüktü.

Pazar akşamı Keçiören'de gerçekleştirilen ortak etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı. İncirli pazar yerinde yapılan anma, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Keçiören Şubesi, Eğitim-Sen, Keçiören Halkevi, mahalle dernekleri, EMEP, ÖDP ve TKP tarafından düzenlendi.

19 Mayıs Mahallesi pazar yerinde gerçekleşti. Aşık Gülabi, Mustafa Özarslan ve Gülseren Kılıç'ın sahne aldığı etkinliğe 1500 kişi katıldı. Etkinliğiğin başlangıcında, hazırlanan ortak bir çağrı metni PSAKD Keçiören Şube Başkanı tarafından okundu. Çağrıda, "Unutmak yenilmektir Türkiye'nin bu utanç tablosunu asla unutmayacağız. Bugün, gerici-faşist zihniyetle hesaplaşmak , 12 Eylülün Türk-İslam sentezi anlayışına temel atması ve onun bir sonucu olarak ortaya çıkan cemaat ve tarikat örgütlenmelerinin toplumu bir ağ gibi sarmasına karşı çıkmak gerekiyor" denildi.

Anma etkinliğine katılan yüzlerce kişi, "Sivası yakanlar AKP'yi kuranlar", "Sivas yandı CHP baktı" gibi sloganlar attılar. Etkinliğe Aşık Gülabi, Mustafa Özarslan, Gülseren Kılıç ve Zeynep Karababa türküleriyle destek verdiler. PSAKD Semah ekibinin gösterisinden sonra, AKP'yi, gericiliği ve faşizmi lanetleyen sloganlarla ortak basın açıklaması yapmak üzere 19 Mayıs Caddesi trafiğe kapatılarak Eğitim Sen 3 nolu Şube'nin önüne yüründü. Burada yapılan basın açıklamasından sonra etkinlik sona erdi.