Kas hastaları sahipsiz bırakılıyor

Yıllardır kas hastalarına çeşitli etkinliklerle hizmet sunmaya çalışan Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ne, bulunduğu binayı boşaltması yönünde tebligat gönderildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kendisine bağlı arazide faaliyet gösteren Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ne bir tebligat göndererek, derneğin bulunduğu binayı yılbaşından itibaren boşaltmasını istedi.

Yeşilköy’deki üç katlı binada 18 yıldır kiracı olan ve ayda 400 TL kira ödeyen derneğin yetkililerine ihtarname 10 Aralık’ta gönderildi. Emlak Müdürlüğü tarafından gönderilen ihtarnamede, yılbaşından itibaren kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ifade edilerek, “binayı boşaltın” denildi.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, derneklerinin kamu yararına çalışan sayılı dernekler arasında olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Belediye tüm mallarını gözden geçirerek hepsine tebligat göndermiş olabilir. Bence rutin bir işlemin arasında bu binanın da boşaltılması istenmiştir. Hiçbir gerekçe göstermeden binayı tahliye etmemiz isteniyor. Yanlışlık yoksa protesto gösterileri düzenleyerek direneceğiz. Yoksa kas hastaları sokakta kalmış gibi olacak.”

30 yıllık dernek
1978 yılında Özdemir öncülüğünde kurulan dernek, nöromüsküler hastalıklardan birine yakalanmış tüm kas hastalarına destek olmak, onları bilgilendirmek, yönlendirmek, fiziksel ve ruhsal olarak mümkün olan en iyi duruma getirmek amacını taşıyor. Dernek Haziran 1992’de kamu yararına çalışan dernekler statüsüne alınırken, 2004’te çıkan kanunla birlikte izinsiz yardım toplama hakkı tanınan 18 dernek arasına girdi. Türkiye’de bulunan yaklaşık 100 bin kas hastasına ulaşmayı hedefleyen dernekte, hastalara meslek edindirici kurslar veriliyor, hafta sonları da hastalar binaya gelerek fizik tedavi görüyor.

Dernek binasının şu an üzerinde bulunduğu 600 metrekarelik arsa, 1991 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından derneğe kiralanmış, daha sonra bu arsanın üzerine Büyükşehir ve Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla üç katlı bina yapılmıştı.

(soL-Haber Merkezi)