Kartal'da velilerden her akşam 'okuluma dokunma' eylemi

İstanbul'da 76 okulun imam hatiplere dönüştürülmesine karşı velilerin tepki eylemleri devam ediyor. Kartal’da Öğretmen Zekeriya Güçer İlköğretim Okulu'nun imam hatip orta okuluna dönüştürülmesine karşı veliler her akşam saat 20.00'da Kartallı Kazım Meydanı'nda eylem yapıyor.

AKP'nin 4+4+4 yasasına karşı veli eylemleri artarak sürüyor. İstanbul Kartal'da 9 Temmuz'da eyleme başlayan Öğretmen Zekeriya Güçer İlköğretim Okulu velileri her akşam saat 20.00'da buluşarak, okullarının imam hatipe dönüştürülmesini istemedikleri haykırıyor.

Kartal’da Öğretmen Zekeriya Güçer İlköğretim Okulu veli ve öğrencileri, Kartallı Kazım meydanında 9 Temmuz Pazartesi gününden başlayarak her akşam saat 20.00’de toplanıp okullarına sahip çıkıyorlar.

Daha önce de 28 Haziran’da kitlesel bir eylem yapan öğrenci velileri “Biz bu okulda okuduk çocuklarımız da bu okulda okuyacak” dedi ve bundan sonraki süreçte okulları için mücadeleye devam edeceklerini, seslerini duyurana kadar her akşam Kartallı Kazım meydanındaki oturma eylemlerinde kararlı olduklarını ilan ettiler.

Bunun yanı sıra 16 Temmuz Pazartesi günü saat 15.00’da okul bahçesinde toplanıp kaymakamlığa yürüyeceklerini bildiren veliler bu konuda siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden destek istediler.

Eylemin başından beri Kartal halkının büyük desteğini alan veliler, eylemde sık sık "AKP elini okulumdan çek’’, ’’Susma ses çıkar okuluna sahip çık’’, “Okuluma dokunma’’ sloganlarını öne çıkarıyor.

(soL - İstanbul)