''Karanlıkta eğitim istemiyoruz''

Sivas’ta bir okulda derslik sayısının azlığı nedeniyle eğitimin akşam saatine kadar sürmesine öğrenciler ve veliler eylemlerle tepki gösteriyorlar.

Sivas'ta Kız Meslek Lisesi'nde derslik sayısının azlığı nedeniyle eğitimin akşam saatine kadar sürmesi veliler ve öğrenciler tarafından protesto edildi.

Veliler okuldaki derslik sayısının azlığı nedeniyle çocuklarının eğitimlerinin saat 19.30'a kadar sürmesine tepki gösterirken, hem çocuklarının hem de kendilerinin mağdur olduğunu ifade ettiler. Veliler okul çıkış saatlerinin yeniden düzenlenmesini isterken, akşam saatlerinde okulun önüne geldiklerini, çocuklarının dersten çıkmasını beklediklerini söylediler. Çocukların eve tek başına gelmeye korktuğunu belirten veliler, kendilerinin de akşam karanlığında kızlarının tek başına cadde ve sokaklarda yürümesinden endişe ettiklerini kaydettiler. Veliler saat uygulamasıyla birlikte beklemekte daha da zorlanacaklarını ifade ederlerken yetkililerden çözüm beklediklerini kaydettiler.

Okul bahçesinde protesto
Yaklaşık bir haftadır yaşadıkları duruma tepkilerini dile getiren öğrencilerde protestolarını okul bahçesinde de sürdürdüler. Öğrenciler okul bahçesinde ''Karanlıkta eğitim istemiyoruz'' diye slogan atarlarken, eylemlerinin sonuç alıncaya kadar devam edeceğini söylediler. Öğrenciler okulda köyden gelen arkadaşlarının da eğitim gördüğünü söylerlerken, yurtlara dönüşlerde ve servislerde zorluk yaşadıklarını kaydettiler. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünden sorunun çözümünü talep eden öğrenciler eylemlerinin ardından sınıflarına girdi.

İki binden fazla öğrencinin öğrenim gördüğü Sivas Kız Meslek Lisesi’nde derslik sayısı azlığı nedeniyle öğrencilerin bir bölümü sabahçı bir bölümü ise öğlenci olarak eğitim görüyor.
(soL - Haber Merkezi)