İzmit’te baz istasyonu tepkisi

İzmit’te toplu konut alanına “soğutma tesisi” diyerek baz istasyonu koyulunca vatandaşlar harekete geçti.

soL (KOCAELİ) Toplu konut alanı olan Yahyakaptan Mahallesi'nde, halk yeşil alan olarak görünen yere baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdi.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (SEDAŞ), yeşil alanı GSM firması Turkcell'e kiralaması ve söz konusu yere baz istasyonu kurulmasına karşı çıkan halk, F-2 Blok önünde toplanarak, tepkilerini sloganlarla dile getirdi.

Habersizce yapıldı
Mahalle Muhtarı Haluk Akgün, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, imar planında yeşil alan olarak görünen yerin Turkcell firmasına kiralanması ve buraya baz istasyonu kurulması üzerine tahliye davası açtıklarını söyledi. Akgün, "Biraz daha fazla para kazanmak için özelleştirilen SEDAŞ, burayı Turkcell'e kiralamış. Bizi soğutma tesisi diye kandırarak buraya baz istasyonu kurdular. Bu sahtekarlıktır" dedi.

"Gerekirse yıkarız"
Baz istasyonuna asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Akgün, "Bu ilk eylemimiz. Baz istasyonu yıkılmazsa eylemleriz devam edecek. Gerekirse bizler yıkacağız, ama buna asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Baz istasyonunun karşısında oturan çok sayıdaki yurttaş, "Yetkililer bu olaya göz göre göre göz yumuyor.Halkın sağlığı hiçe sayılıyor. Yazık değil mi bize" diyerek isyan etti.