İzmir'de DTP konvoyuna saldırı

İzmir'de DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü karşılayan konvoya ülkücülerin saldırması üzerine gelişen olaylarda aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu 20'yi aşkın kişi yaralandı, yüzlerce araç hasar gördü.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Ege Bölge gezisi kapsamında düzenlenen İzmir ziyareti sırasında, Türk'ü karşılayan DTP konvoyu bir grup ülkücünün saldırısına uğradı. Adnan Menderes Havalimanı'nda Türk'ü karşılayan konvoya yapılan saldırı Eşrefpaşa ve Üçyol semtlerinde yaşandı.

Çevrede biriken ve ellerinde Türk bayrakları ile tekbir getirerek konvoya saldıran grubu zaman zaman çevredeki yurttaşlar engellemeye çalıştı. Grupta bulunan bazı kişilerin DTP'lilere silah doğrulttuğu, polisin uzun süre olay yerinde güvenlik almadığı ve DTP'lilerin saldırının ardından çevik kuvvet ekiplerinin oluşturduğu konvoy eşliğinde olay yerinden uzaklaştırıldığı belirtiliyor.

"Bazı partililerin PKK bayrağı açmasına çevredeki vatandaşların tepki göstermesi" nedeniyle geliştiği iddia edilerek savunulan saldırı sırasında yaşanan karmaşada, konvoydaki araçlardan birinin de bir kişiye çarptığı, yaralı hastaneye kaldırılırken aracın sürücüsünün de göz altına alındığı öğrenildi. 20'yi aşkın kişinin yaralandığı olaylarda, konvoyda yer alan çok sayıda aracın camları kırıldı.

Ahmet Türk, İzmir Valisi’ni ve Emniyet Müdürü'nü uyardı
DTP konvoyuna saldıran grubun, Karabağlar MHP İlçe binası önünde toplandığı ve MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun burada gruba hitaben yaptığı konuşmada, "provokasyonlara gelmeyin, sizi hiçbir olayın içinde görmek istemiyorum" dediği öğrenildi. Hatay Semti Üçyol Meydanı'nda toplanarak PKK aleyhine slogan atan grupta bulunanlar daha sonra dağıldı.

Ahmet Türk, konvoy eşliğinde geldiği partisinin İzmir İl Başkanlığı binası önünde toplanan partililere yaptığı konuşmada, havalimanından parti merkezine kadar kendisine eşlik eden konvoya yapılan saldırıya da değinerek, "bugün barış için halkların kardeşliği için İzmir'e gelirken, bir grup faşist konvoyumuza saldırmıştır. Buradan devletin Valisi, Emniyet Müdürünü uyarıyorum: Görevlerini yapsınlar, bu ırkçı, faşist anlayışa müdahale etsinler" dedi.

İzmir Valiliği'nden açıklama
İzmir Valisi Cahit Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DTP Genel Başkanı Türk'e, hava limanından parti binasına kadar, 2 bin kişilik konvoyun eşlik ettiğini, konvoyun Üçyol'a geldiği sırada bazı olayların yaşandığını belirterek, "Türk ve beraberindekiler, sorunsuz şekilde parti merkezine intikal etti. Olaylarda dördü polis olmak üzere toplam 11 kişi yaralandı'' dedi.

Yaralananlardan 10'unun durumunun ciddi olmadığı, başına taş isabet eden 1 yaralının ise hastanede müşahede altında tutulduğunu kaydeden Vali Kıraç, olaylar sırasında konvoydaki aracın bir kişiye çarptığını, bu kazayla ilgili olarak dört kişinin gözaltında olduğunu bildirdi.

(soL-Haber Merkezi)