İthal ete dava hazırlığı

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği et ithalatında “kamu yararı bulunmadığı” gerekçesiyle yürütmeyi durdurma davası açmaya hazırlanıyor.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği, et ithaline izin veren Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması için Pazartesi günü Danıştay'a dava açmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ithalatı kararının Türkiye'de besiciliği bitireceğini ifade ederken, et ithalatına izin veren Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay'a, yürütmenin durdurulması için dava açmaya hazırlandıklarını ifade etti. Et ithalatına izin veren Bakanlar Kurulu Kararı 30 Nisan 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Yaptığı açıklamada davayı Pazartesi günü açmayı planladıklarını ifade eden Karabulut, gerekçe olarak “işlemde kamu yararı bulunmadığını” göstereceklerini belirtti. Karabulut gerekçe olarak ayrıca, “et fiyatlarındaki artışın, gerçekte et ithalatıyla uzun vadede önlenemeyeceğini ve bu durumun halk sağlığı açısından tehdit oluşturacağını” da sunacaklarını kaydetti.
(soL-Haber Merkezi)