İstanbul'da fırtına: 1 ölü

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış ve fırtına cami minaresi ve ağaçlarların yıkılmasına neden oldu. Meydana gelen kazalarda 1 kişi ölürken, birçok kişide yaralandı. Bazı vapur seferleri de iptal edildi.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan ve hızı saatte 47 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar ve yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle yıkılan cami minaresi altında kalan 1 kişi ölürken, birçok kişide yaralandı. Bazı binaların çatısı uçarken, vapur seferleri de iptal edildi. Meteoroloji fırtına ve yağışın şiddetini arttıracağını açıkladı.

Minare ve ağaçlar yıkıldı: 1 ölü
Şişli Kuştepe Merkez Camii minaresi şiddetli rüzgar nedeniyle lokanta olarak kullanılan binanın üzerine devrildi. Kazada en kaz altında kalan 1 kişi hayatını kaybederken, bir çok kişide yaralandı.

Beşiktaş Yıldız Camii'nde de Cuma namazı kılınırken avluda bulunan cemaatin üzerine asırlık çınar ağacı devrildi. Kökünden devrilen ağacın altında kalan 2 kişi yaralandı. Beyoğlu'nda bir kişi ise devrilen ağacın altında kalarak yaralandı.

Bağcılar'da da rüzgarın etkisiyle bir ağaç yoldan geçmekte olan aracın üzerine devrildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken yol bir süre trafiğe kapatıldı.

Gaziosmanpaşa'da bazı binaların çatıları uçtu. Çatılardan düşen parçalar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yıldız Teknik Üniversitesi Maslak kampusündeki binanın da çatısı uçtu.

Bazı seferler iptal
İstanbul Deniz Otobüsü A.Ş.'den (İDO) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da öğle saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Bostancı-Kadıköy-Bakırköy ve Bostancı-Kabataş deniz otobüsü seferleri karşılıklı olarak iptal edildiği belirtildi.

Yağış şiddetini artıracak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre yağışın bu gece şiddetini artırması ve cumartesi akşamına kadar aralıklarla kuvvetli yağarak etkili olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, yağışın Binkılıç, Istıranca, Terkos, Çatalca, Beykoz, Sarıyer, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ile Küçükçekme civarında daha etkili olmasının tahmin edildiği bildirildi.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Bostancı'dan Bakırköy ve Kabataş'a yapılan seferler iptal edildi.