İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplanıyor

İBB Meclisi, Aralık ayı toplantısının ilk birleşimi bugün (14 Aralık 2009) saat 14.00’de Saraçhane’de bulunan Belediye Sarayı A Blok içindeki Meclis Toplantı Salonu'nda başlıyor.

Geçtiğimiz ay yapılan belediye meclis toplantısında alınan metrobüs zammı kararı ile gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, aylık yapılan olağan toplantısına bugün saat 14:00 itibariyle başlıyor. Bilindiği üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün kararı geçtiğimiz ay mecliste onaylanmış, ve metrobüs biletlerine yüzde 33 zam yapılmış, aylık akbil kullanım hakkı sınırlandırılmıştı.

Halktan gelen tepkileri başta haklı bulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sonrasında yaptığı açıklama ile zamların geri alınmayacağını duyurmuştu. Ancak tüm bunlara rağmen İstanbul halkı arasında, belediyenin inanılmaz bir borç batağında olduğu ve bu borçları kapatmak için zamların yapıldığı düşüncesi yayılmaya devam ediyor. İnternet üzerinden yayınlanan belediye meclisi gündemi içerisinde metrobüs zamları ile ilgili herhangi bir gündem maddesi bulunmazken, meclisin gündeminde bu başlığın yer alıp almayacağı merak ediliyor.

Zamlara karşı tepkiler çerçevesinde bir dizi eylem yapılmış, çeşitli partiler tarafından yürütmeyi durdurma davaları açılmış, Türkiye Komünist Partili öğrencilerin başlattığı turnikelerin üzerinden atlama protestosu ilgiyle karşılanmıştı. Sonrasında Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Örgütü tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 03.12.2009 tarihinde, ulaşım zamlarının geri alınmasını ve doğalgaza zam yapılmaması yönünde bir uyarı dilekçesi verilmişti. Başkanlık tarafından bu dilekçeye henüz yanıt verilmediği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

(soL-İstanbul)