İşsizlerden İŞKUR önünde eylem

Kocaeli’de işsiz gençler Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) önünde eylem yaptı.

Kocaeli'de işsizler Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı. İŞKUR koridorlarında oturma eylemi yapan işsizler iş talebinde bulundu. Derince ilçesinden İŞKUR Kocaeli Müdürlüğü’ne gelen işsizler adına açıklama yapan Serdar Aykoç, Derince'de yaklaşık 1 yıldır düzenli bir işte çalışmayan gençler olarak bir araya geldiklerini, dayanacak güçleri kalmadığını, ceplerinde 1 lira dahi olmadığını söyledi.

Aykoç, iş başvurusunda bulundukları İŞKUR'da 70 bin başvuruya karşın 25 açık pozisyon bulunduğunu öğrendiklerini, açık olan pozisyonların da bilgisayar mühendisliği, elektrik teknisyenliği gibi eğitim gerektiren alanlar olduğunu söyledi.

“İş bulana kadar İŞKUR’u rahatsız edeceğiz”
“Talebimiz, güvenceli, doğru düzgün bir iş. Bu talebimiz yerine getirilene kadar da bu kurumu ya da diğer kamu kurumlarını zorlamaya, rahatsız etmeye devam edeceğiz” diyen Aykoç, “Buraya bir iş, sorunumuza çare bulmaları için geldik” şeklinde konuştu.

“İş üretme şansımız yok”
İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukci, durumdan haberdar olmasının ardından gelerek işsiz gençlerle görüşme yaptı. Kaşukci, İŞKUR'un görevinin iş verme değil, “işçi talebi olan işveren ile işe ihtiyacı olan kişileri buluşturmak” olduğunu söyledi. “İş üretme şansları olmadığını” ifade eden Kaşukci, eylem yapanlara başvuruda bulunmaları halinde durumlarına uygun olan işlere yönlendirme yapacaklarını kaydetti.

(soL - Kocaeli)