İngilizler Didim'i istiyor

Aydın'ın Didim ilçesinde İngiliz nüfusunun artması, ilçenin "İngilizlere yakışacak şekilde" düzenlenmesine neden oluyor. İngiltere'nin İzmir Konsolosu'nun da aracı olduğu İngilizler, "memnunuz ama yönetimde yer almak istiyoruz" diyor.

soL (AYDIN) Aydın'ın Didim ilçesinde artan İngiliz nüfusu, belediye yönetiminde yer almak istedi. Sorunlarını ilk elden çözmek isteyen İngilizlere destek ise, İngiltere'nin İzmir Konsolosu William Buttigieg'den geldi.

Yabancıların en fazla ev ve mülk sahibi olduğu Aydın'ın Didim ilçesi, İngilizlerin emekli kenti haline geldi. Sayıları 10 bini geçen İngiliz nüfus isteklerini karşılayabilecek ve kendileri için çok daha iyi olacak bir ilçe için, ilçe yönetiminde yer almak, söz sahibi olmak istedi.

İngiltere'nin İzmir Konsolosu William Buttigieg ile Büyükelçilik konsolosluklar sorumlusu Susan Wilson, ilçede yaşayan İngilizlerin taleplerini hak görüp ilçe yönetiminde yer almaları için Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda Didimli İngilizler, yaşadıkları sorunları anlattı.

Türkiye'deki kurum işleyişi hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan yabancıların her sorunda belediyeye geldiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mümin Kamacı "İngilizler burada sıkıntı yaşamıyorlar, onlara eşit davranıyoruz böylelikle kendilerini yabancı hissetmiyorlar" dedi. Öyle ki Didim'in üst yapı çalışmalarını Didim'e yerleşen İngilizleri göz önüne alarak yaptıklarını söyleyen Kamacı, yabancı dille eğitim verecek bir kolejin yapılması çalışmalarına, İngilizlerin de destek vermesi halinde hemen başlanacağını söyledi.