İlköğretim okulu müdürü: 'Kiremithane Cumhuriyetinde Herkes Müslüman’dır'

Eğitim Sen Adana Şubesi, Kiremithane İlköğretim Okulu Müdürü hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Adana’da bulunan Kiremithane İlköğretim Okulu’nda yaşananlar AKP’nin 4+4+4 eğitim sisteminin sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Adana’da bulunan Kiremithane İlköğretim Okulu Müdürü ders seçimlerinde din dersleri yönlendirmesinde bulunurken, bu duruma itiraz eden veliye, “Kiremithane Cumhuriyetinde Herkes Müslüman’dır” dedi.

Din dersi yönlendirmesi
Konuya ilişkin bugün bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, okulda yaşananları ve müdürün hünerlerini anlattı.

Kiremithane İlköğretim Okulunda 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında okutulacak seçmeli derslerin belirlendiği Eylül ayı içerisinde, okul müdürü İrfan Ayanoğlu’nun din derslerinin seçilmesi konusunda yönlendirmede bulunduğunu belirten Karaca, diğer derslerin seçilmesinin ise müdür tarafından engellendiğini dile getirdi.

Okulda Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Kuran-ı Kerim ve Matematik Dersleri’nin seçmeli ders olarak belirlendiğini belirten Karaca, okul müdürü tarafından okulda yaşatılan emrivaki ve olumsuzlukların artarak devam ettiğini dile getirdi.

Yönlendirme sonucunda 5 öğretmen norm-kadro fazlası oldu
2012-2013 Eğitim Öğretim yılı başında seçmeli dersler konusunda velilerden ve öğretmenlerden gelen önermelerin değerlendirilmediğini vurgulayan Karaca, okul müdürünün yönlendirmesi sonucunda 5 öğretmenin norm kadro fazlası durumuna düşürüldüğünü ifade etti.

Herkes müslümandır
Ekim ayı içerisinde seçimi yapılan Okul Aile Birliği Başkanlığı için aday olan öğrenci velilerinden birinin seçmeli din dersi yönlendirmesine tepki göstermesi üzerine Ayanoğlu’nun “Kiremithane Cumhuriyetinde Herkes Müslüman’dır” dediğini belirten Karaca, müdürün geçen eğitim döneminde sakıncalı olduğunu belirterek okul panosundaki Picasso resmini de yırttığını dile getirdi.

Okul müdürünün 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında 8. Sınıf öğrencilerine evden kaçan bir kız öğrenci için bazı öğretmenlerinde bulunduğu ortamda “Şeriat yasalarına göre” diye başlayan öğrenci aleyhinde değerlendirme yaptığını belirten Karaca, okul müdürü hakkında bu tutumları dolayısıyla Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunacaklarını dile getirdi.

(soL - Haber Merkezi)