İlköğretim öğrencisi sınıfta neşterle öldürüldü

Diyarbakır’daki bir ilköğretim okulunda 13 yaşındaki bir öğrenci, kendisinden bir üst sınıftaki 3 öğrencinin kendisinden haraç istemesi üzerine çıkan kavgada neşterle kalbinden vurularak yaşamını yitirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Diyarbakır'da Çarıklı İlköğretim Okulu'nda 13 yaşındaki altıncı sınıf öğrencisi Recep Çekme, 3 diğer öğrenci tarafından kalbinden neşterle yaralandı, hastaneye kaldırıldığı sırada yolda hayatını kaybetti.

Anlatılanlara göre Recep Çekme, kendisinden haraç isteyen üç yedinci sınıf öğrencisiyle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında bir boş sınıfa giren öğrenciler arasında çıkan kavgada kendisinden haraç istendiği iddia edilen Çekme, kalbinden neşterle yaralandı. Öğretmenlerinden yardım isteyen Çekme, hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

Gerginlik mahalleye taşındı, Kaymakamlık okulu bir günlüğüne tatil ilan etti. Öldürülen Recep Çekme'nni ağabeyi Sinan Çekme, okulda büyük öğrencilerin küçükleri haraca bağladığını, annelerinin daha önce bu konuda okula giderek şikayette bulunduğunu söyleyerek, "Annem, okul yöneticilerine kardeşimi okuldan alarak başka bir okula göndereceğini söylemiş. Kardeşimden para istemişler. Kardeşim parayı vermeyince öldürüldü. Bu olayın takipçisi olacağız" dedi.