İETT soluğu Temsa'da aldı

Metrobüse gelen zamlarla kapatılacağı tahmin edilen bütçe açığının, Belediye Meclisi'nde onaylanmasının haftasında İETT yetkilileri, zaman kaybetmeden halkın parasını harcamaya koyuldular.

Büyük çoğunluğu belediye bürokratlarından oluşan ve kararları Topbaş'ın onayından sonra geçerlilik kazanan UKOME'nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) metrobüse yaptığı zamlardan hemen sonra zammın gerekçesi ile ilgili açıklama yapma zahmetinde dahi bulunmayan İETT, sıra halkın parasını tüketmeye geldiğinde hiç zaman kaybetmedi.

Geçtiğimiz hafta toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayladığı İETT 2010 bütçesi'nin hemen ardından gelen UKOME'nin zam kararı ile ulaşım çilesi işkenceye dönüşen ve tepkilerini metrobüs duraklarında yaptıkları eylemlerle gösteren İstanbulluların sorunlarına gözünü kapayan İETT yetkilileri, halkın parasını harcamak için hiç vakit kaybetmeden Temsa’nın davetine merkezi düzeyde icabet ettiler.

Daha önce 2006’da metrobüs üreticisi APTS firmasının daveti üzerine Hollanda’ya giden ve sürekli arızalanan metrobüsleri “uçak teknolojisi” diye İstanbul’a getiren ve şu an görevde bulunmayan Genel Sekreter Mesut Pektaş ve İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk'ten sonra, bu defa da İETT Genel Müdür Yardımcıları Ali Rıza Kiremitci ve Mümin Kahveci ile Özel Kalem Müdürü Cevdet Güngör Temsa’nın davetini kırmayarak soluğu Adana Seyhan’daki Temsa fabrikasında aldılar.

Metrobüs zamlarının gerekçesi ile ilgili açıklama yapma gereği bile duymadıkları kurumun internet sitesinde, Temsa’nın ürettiği otobüslerin özelliklerini överek aktaran yetkililer, Temsa şapkalarını takarak firma yetkileri ile birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler. 2010 bütçesi kapsamında alınacak 500 otobüsle ilgili olduğu tahmin edilen ziyaret fotoğrafının, bir benzerini Topbaş da, bugün sürekli arızalanan Hollandalı otobüs firmasının yetkililerinin iştahlı bakışları altında çektirmişti.
(soL - Haber Merkezi)