İçki yasakçıları Çankaya'da terör estirdi

Başkent, Keçiören'de bir büfecinin içki sattığı için zabıta timleri tarafından odunlarla dövülmesiyle gündeme gelmişti. İçki dayağı bu kez kentin göbeği Çankaya'da terör estirdi.

soL (Ankara) Ankara'nın merkezi Çankaya'da Turan Güneş Bulvarı'nda market işleten Müslüm Göksu, önceki gece dükkanına girerek gözdağı veren saldırganlardan şikayetçi oldu. Gece saat 2 sularında marketine dalan üç kişinin 'Mübarek günde niye içki satıyorsun' diyerek ortalığı dağıttıklarını, kendisinin burnunu kırarken yardımcısının da boğazına bıçak dayadıklarını söyleyen Göksu, dükkanındaki güvenlik kamerasının kayıtlarını da delil olarak sundu.

Gericiler, Çankaya'da da varız mesajı veriyor
Ramazanın ilk günlerinde yine Ankara'da, ancak gericiliğin hakim olduğu Keçiören'de bir büfeci içki sattığı için gezici zabıta timleri tarafından çivili sopalarla darp edilmişti. Keçiören, "A Takımı" olarak bilinen ve yerel yöneticilerle bağı olduğu söylenen gerici çetelere alışkın bir ilçe. Ancak bu kez olay, mahalle baskısı kavramının en son akla geleceği yerlerden biri olan Çankaya'nın Yıldız semtinde meydana geldi.

Turan Güneş Bulvarı üzerinde, polis karakoluna 300 metre uzaklıktaki Çiftlik Market'in sahibi Müslüm Göksu, saldırıyı gerçekleştiren şahısları daha önceden sima olarak tanıdığını belirtti. İlk olarak marketin önünde içki alan müşterileri taciz eden şahısların içeriye girdikten sonra ekmek aldılar, bu sırada market sahibi Göksu'ya "Neden içki satıyorsun" diye çıkıştılar. Göksu, "İsteyen içer istemeyen içmez, zorla kimseye bir şey satmıyorum" dediğini aktardı.

"Keserim, öldürürüm. Gerekirse burayı tararım!"
Göksu, bu kişilerin önce marketten çıktıklarını, daha sonra dükkana geri dalıp "Mübarek gün sen neden içki satıyorsun?" diyerek burnunu kırdıklarını belirtti. "Sizin kökünüzü kazırım" diyen ve ağır küfürler savuran saldırganlar ellerine geçirdikleri şişeleri market çalışanlarına atmaya başladı. Tezgahtaki bıçağı eline alan takım elbiseli bir saldırgan, "Keserim, öldürürüm. Gerekirse burayı tararım" dedi. Göksu ayrıca saldırganların birinde tabanca olduğunu da belirtti.

"Ramazanda ne içkisi lan!"
Şahıslar çıkarken dükkanın önündeki içki alan gençlere de "Ramazanda ne içkisi içiyorsunuz lan it oğlu itler'" diyerek küfrettiler. Müşterileri de içki almamaları için tehdit eden saldırganlar "Şikayetçi olursanız burayı tararız" diyerek kaçtılar. Market sahibi Göksu, Yıldız Polis Karakolu'na başvurdu ve şikayetçi oldu.

Göksu, dükkanda kamera olduğunu anlayınca geri gelip kamera görüntülerin isteyen şahısların "Vermezseniz keleşle tararım burayı' dediklerini söyledi. Ancak saldırganlar uzakta polis aracını görünce kameranın kayıt cihazını bulamadan kaçtılar.