Hatay’da 'Suriyeli muhaliflerle' Hatay halkı arasında kavga sürüyor

Hatay’da "Suriyeli muhalifler" ile Hataylılar arasındaki gerilim sürüyor. Dün Hatay’ın Samandağ ilçesinde muhaliflerle halk arasında çıkan kavga muhaliflerin tedavi için gittikleri hastanede de sürerken, bir kavga da Antakya'nın Serinyol Beldesi'nde yaşandı.

Hatay’da dün "Suriyeli muhalifler" ile Hatay halkı arasında yaşanan gerilim yine kavgaya dönüştü.

Antakya’dan Samandağ’a giden bir minibüse binen muhaliflerin Samandağ’a ulaştıktan sonra minibüsten para vermeden inmek istemeleri üzerine şoförle muhalifler arasında tartışma çıktı. Samandağ Hızır Türbesi önünde çıkan tartışmanın büyümesi üzerine ilçede gergin olan havanın da etkisiyle Hatay halkının da katıldığı ciddi bir kavganın yaşandığı öğrenildi.

“Alevi doktor istemiyoruz”
Kavga sonrası yaralanan muhaliflerin tedavi için gittikleri Antakya Devlet Hastanesi’nde de gerginlik devam etti. Hastaneye giden muhaliflerden birinin “Alevi doktor istemiyoruz” şeklinde bağırması üzerine sinirlenen Samandağlı bir gencin "Suriyeli muhalifin" burnunu kırdığı öğrenildi.

Muhaliflerin bir süredir girdikleri lokantalara ve bindikleri taşıtlara ücret ödemedikleri, bu durumun bölge halkında tepki yarattığı bilinmekteydi.

Bir kavga da Serinyol’da yaşandı

Antakya’nın Serinyol Beldesi’nde de dün saat 22:30 sularında muhaliflerle halk arasında kavga çıktı. Serinyol Belediyesi önünde Özgür Suriye Ordusu arması taşıdıkları iddia edilen iki muhalifle civarda bulunan vatandaşlar arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Jandarmanın araya girmesiyle kavga sona ererken, muhaliflerin taşıdıkları Özgür Suriye Ordusu armasını gören vatandaşlar, muhaliflerin amacının provokasyon olduğunu iddia etti.

Hatay’da uzun zamandan beri Suriyeli muhaliflerle halk arasında gerginlik olduğu ve gerginlik neticesinde çok sayıda ilçede muhaliflerle halk arasında kavga yaşandığı biliniyor.

(soL - Hatay)