Hastanede “ihmal öldürdü” iddiası

Iğdır’da hastaneye kaldırdığı eşi yaşamını yitiren vatandaş, eşinin yeterli müdahelede bulunulmadığı için öldüğünü iddia ederek sorumlular hakkında dava açacağını söyledi.

Eşini rahatsızlanınca Iğdır Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldıran vatandaş, kalp krizi geçiren eşine altı saat boyunca yeterli müdahale edilmediği için öldüğünü söyledi.

İstanbul’dan akrabalarını ziyaret etmek üzere Iğdır'ın Tuzluca İlçesi'ne bağlı Rağbetli Köyü'ne giden Kadife Uğurlu rahatsızlanması üzerine eşi Nurettin Uğurlu tarafından Iğdır Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Öğle saatlerinde hastaneye kaldırılan Kadife Uğurlu akşam saat 20.00’ye doğru hayatını kaybederken, Nurettin Uğurlu eşinin ihmal sonucu öldüğünü söyledi. Nurettin Uğurlu görevlilere eşinin yüksek tansiyonu olduğunu ve kalbinin sıkıştığını söylemesine rağmen hiçbir müdahalede bulunulmadığını iddia ederken, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kalp krizi geçiren eşim bir yatakta yatıyordu. Başka bir hasta geldi diye oradan kaldırdılar yerine başka hasta koydular. Ben onları uyardım 'eşim kalp krizi geçiriyor siz kaldırıyorsunuz yerine başkasını koyuyorsunuz. Başka oda yok mu?' dedim. Hemşire de bana 'gözün kör mü git ara bul bir oda' dedi. Ben gidip başka bir oda buldum. Eşimi oradaki yatağa yatırdım. Tekrar başka bir hasta geldi yine dediler ki, 'Buradan eşini kaldır bu tarafa götür'. Kalp krizi geçiren eşimi defalarca yerinden kaldırıp başka yerlere götürmek zorunda kaldım. Doktor da, 'şiddetli kalp krizi geçiriyor yoğun bakıma götürün' dedi. Ben aradım bir sedye bulamadım. Sağa sola baktım bir görevli bana sedye buldu. Bu sefer asansör açılmadı. Asansör açıldıktan sonra filme gitmemi istediler. Röntgen çekecek görevliyi de yerinde bulamadım. Oradan geçen bir bayana dedim ki, 'benim hanımın durumu kritik, film çekecek kimseyi bulamıyorum'. Sağ olsun o bayan görevi olmadığı halde filimi çekti. Geri geldim asansör sorunu ile yine karşılaştım. Nihayet yoğun bakım servisine geldim. Hemşireye bunun yoğun bakımda yatması gerektiğini söyledim. Bana 'beklesin' dedi. 20 dakika sonra makineye bağladılar. 10 dakika sonra da makinede bozuldu. Baktım eşim ölüyor bağırmaya başladım. Bu sırada doktorlar geldi ama geç kalmış müdahale bir netice vermedi. Öğle saat 14.00'de kendi imkanlarımla hastaneye getirdiğim eşimi, akşam saat 20.00 sıralarında doğru dürüst bir müdahale yapılmadı için kaybettik. Eşimi tek başıma oradan oraya götürmem, umutsuz çabalarım eşimin hayatını kurtarmaya yetmedi. Doktorlar ve hemşireler eşime acil müdahale etmedikleri için eşim hayatını kaybetti. Burada sorumlu olan herkesten davacı olacağım" dedi.

Hastane “ihmal yok” diyor
Nurettin Uğurlu’nun iddiaları üzerine hastanenin soruşturma başlattığı açıklanırken, yaşanan olay birkez daha sağlık sistemindeki sorunların insanları ölüme terkettiği yönündeki eleştirileri gündeme taşıdı. Iğdır Devlet Hastanesi'nde görevli Uzm. Dr. Volkan Nehir ise yaptığı açıklamada, herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını öne sürerken, “Yürüyen ve ağır kalp rahatsızlığı riski görülmeyen hastaya doktor tarafından her ihtimale karşı yine tetkik yapılmış ve kalp grafiği çekilmiştir. Yapılan tahliller sonucunda hasta kalp 'krizi geçirme' riskine karşın yoğun bakıma alınmış, gerekli ilaç tedavisi uygulanmıştır. Daha sonra yoğun bakımda fenalaştı diye doktor aranıyor. Anestezi doktoru ile 2 doktor müdahale ediyor fakat tüm uğraşlara rağmen hasta kurtarılamıyor" dedi.
soL - Haber Merkezi