Halkın denize girecek plajı kalmadı

Ege kıyılarında bir sahil daha "turizm" adı altında işgal edildi. Halkın denize girebildiği tek yer olan 1500 metre uzunluğundaki sahil şeridi tel örgüyle çevrildi.

soL (İZMİR) Kuzey Ege'nin gelişmekte olan turizm yerlerinden biri olan Şakran'da, halk plajı kapatıldı. Bungolow tipi evler yapan bir işletmeciye kiralanan sahilin üçte biri Yeni Şakran Beldesi, geri kalanı Aşağı Şakran Köyü'nün tüzel kişiliğinde yer alıyor.

Kıyı şeridi'nin peşkeş çekildiğini iddia eden Şakran Beldesi Sakinleri adına konuşan Süleyman Çelikal, Belediye Başkanı Zeki Şen'in, Şakran'ın doğal yapısını bozmam dediğini ancak söyledikleriyle yaptıklarının birbirini tutmadığını söyledi. Şen "Bu yıla kadar halka açık olan ve giriş kapısında -Yeni Şakran Halk Plajı- levhası asılıyken birdenbire bu levha yok oldu ve çevresi tel örgülerle çevrilip bir işletmeciye teslim edildi. Bungolow evleri denen evlerden yapan ama görünüşü sadece kümesi andıran bu yapılaşma Şakran'ın doğal yapısını bozmaya yetmiştir. Birbirine birleşik upuzun bir hayvan barınağı andıran bu yapı halkın denizle irtibatını kesmiştir" dedi.

Halkın denize girebildiği tek bölgenin de tel örgülerle çevrilip bir işletmeciye teslim edilmesini kabul edemeyecekleri belirten Şakranlılar en kısa zamanda bu yapılaşmanın kaldırılıp halka ait olan plajın tekrar halka verilmesi gerektiğini dile getirdi. Şakranlılar kıyıların halkın olduğunu ama halkın kıyılardan yararlanamadığını, tesisleşmeye karşı olmadıklarını ancak bunun için başka yerlerin gösterilebileceğini, halka ait olan bir plajın tesisleşme için uygun olmadığını bunun adının "kamu alanını işgal" olduğunu söylediler.