"Haklısınız diyenler samimiyet göstermeli"

"TKP 100 noktada halkla buluşuyor" etkinlikleri kapsamında İzmir Çiğli'deki toplantıda Kemal Okuyan, "TKP'ye haklısınız diyen herkesin TKP'ye oy verme samimiyetini göstermesini" istedi.

İzmir'de Çiğli Belediyesi salonunda düzenlenen etkinlikte TKP, halkla buluştu. Cumartesi günü saat 17:00'deki buluşmada TKP'nin hazırlamış olduğu ''TKP kimlerden oy istemiyor'' seçim videoları izlendikten sonra, YGS'de haksızlığa uğramış milyonlarca liseli genç adına Solcu Liseliler'den Eren Selanik kürsüye çıktı. ''Gençlik yıllardır babalarının partisine oy veriyor artık gençlik ailelerinden oy istemeli, gençliğin partisi TKP'ye oy verin'' diyen Selanik'in ardından İzmir SES yönetim kurulu üyesi Ali Kemal Akgül boyun eğmeyen sağlıkçıların DEU Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki mücadelesini anlattı. Asistanların başlattığı hak arama mücadelesinin bütün sağlık çalışanlarının ortak eylemine dönüşmesinin hikayesini anlatan Akgül birlikteliğin ve kararlılığın altını çizdi.

Akgül'ün konuşmasından sonra kürsüye çıkan emekçi kadınlardan Menekşe Çelikel konuşmasında ''ülkemin ve çocuklarımın geleceğine sahip çıkacağıma söz veriyorum'' dedi.

Devrimci ozan Nihat Behram'ın da etkinliğe şiirleriyle destek verdi. Behram, gençlik dinamiğinin kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi ve bu çürümüş düzende TKP'ye oy vermenin onurundan ve gururundan bahsetti. Toplantıda TKP Merkez Komitesi üyesi Kemal Okuyan son konuşmayı yaptı. Okuyan konuşmasında "TKP'ye haklısınız diyen herkesin TKP'ye oy verme samimiyetini göstermesini" istedi. Okuyan her bir kişinin en az 20 kişiyi TKP' ye oy vermesi için ikna etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek etkinlik sonrası TKP ülkesine ve oylarına sahip sahip çıkanları TKP'nin müşahiti olmaya davet etti..

Kemal Okuyan'ın konuşmasının ardından etkinlik sona erdi.

(soL - İzmir)