Güneysulular dava açtı

Güneysu Çevre Platformu sözcüsü Ceyhun Kalender, Güneysu'da kurulması planlanan 2 hidroelektrik santrali (HES) için Rize İdare Mahkemesi'nde "yürütmenin durdurulması" istemiyle dava açıldığını bildirdi.

Kalender, Güneysu Çevre Platformu öncülüğünde Rize'nin Güneysu ilçesi Gürgen ve Başköy dereleri üzerinde Rize İpekyolu Enerji firmasınca kurulması planlanan "Tepe 1-2 Regülatörleri ve HES projesi" ile Baro Enerji firmasınca Kale Dere üzerinde yapımı öngörülen "Alicik 1-2 Regülatörleri ve HES projesi" için Rize İdare Mahkemesi'nde "yürütmeyi durdurma" istemiyle dava açıldığını belirtti.

Kalender yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Önceleri Başbakan'ın memleketi olması dolayısıyla olaylara temkinli yaklaşan Güneysulular, firmaların aç gözlülüğü ve yüzsüzlüğü karşısında seslerini en yüksek telden çıkarmakta kararlı görünüyorlar. Önce Başköy'de sonra Dumankaya'da gösterilen tepkiler ve akabinde açılan davalar karşısında firma sahipleri, bu işin Güneysu'da ne kadar zor olduğunu anlamış görünüyorlar. Bundan sonra bu tepkilerin katlanarak artması karşısında firma sahiplerine düşen, bu vadiyi bir an önce terk etmek olacaktır."