Gültepeliler AKP ve savaşa karşı buluştu

İzmir’de Gültepeliler, Barış Derneği ve Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlemiş olduğu “10. Yılında AKP Türkiye’si ve Suriye” başlıklı panelde buluştu.

Barış Derneği İzmir Şube Başkanı Burhan AKSAKAL ile Türk Eczacılar Birliği Eski Koordinatörü ve Barış Derneği üyesi Haluk Mehmet SAVAŞ’ın katılımcı olduğu panelde ilk sözü alan AKSAKAL, emperyalizmin savaş politikalarının Türkiye’yi uçuruma sürüklediğini AKP’nin bölge halklarının başına gelen en büyük felaket olduğunu söyledi. Suriye’de yaşananların emperyalizmin müdahale alanını genişlettiğini vurgulayan AKSAKAL, medyanın Türkiye halkını olası bir savaşa ikna etmek için doğrudan yalana başvurduğunu belirtti. Sözlerini Antakya’da yapılan Uluslararası Barış Etkinliğine getiren AKSAKAL, “etkinliğe katılan binlerce Antakyalı her türlü zorbalığa ve yalana karşı verilmiş bir yanıttır, barış mücadelesi emperyalizme ve kapitalizme karşı verilen mücadeleden ayrı düşünülemez” dedi.

İkinci olarak söz alan Haluk Mehmet Savaş, Türkiye’de kimi toplumsal odakların AKP’nin yeni rejimine karşı politikleştiğini belirtti. AKP’nin gerici ve piyasacı politikalarına karşı eşitliği ve özgürlüğü temel alan bir siyasi programın tek seçenek olduğunu ifade ederek, “çözüm Birinci Cumhuriyet sınırları içinde değil, yeni bir cumhuriyet fikrinde aranmalıdır” dedi. Savaş, AKP ve temsil ettiği düzenden rahatsızlık duyan toplumsal kesimlerin ancak sosyalist bir program etrafında buluşmasıyla güçlü bir odak haline gelebileceğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Etkinlik, dinleyicilerin soru ve görüşlerini belirtmesi ile son buldu.

(soL-İzmir)