Gökçek: Mevlam su verdi sıkıntı kalktı

Yarından itibaren Ankara'nın şebeke hattına Kızılırmak suyu yerine barajlarda biriken suyun verileceğini açıklayan Melih Gökçek, şimdiye dek öve öve bitiremediği Kızılırmak suyundan "Sıkıntı kalktı. Ankara eski suyuna kavuşacak" diye söz etti.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son 1,5 aydır yaşanan yağmur ve kar yağışları nedeniyle Kurtboğazı ve Çamlıdere barajlarında Ankara'ya 5 ay yetebilecek miktarda su biriktirdiğini bildirerek yarından itibaren Kızılırmak hattından gelen suyun kesileceğini ve barajlardan gelen suyun şebeke hattına verileceğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Gökçek, barajlarda şu anda 150 milyon metreküp su biriktiğini ve baraj havzalarındaki karın erimesiyle 100 milyon metreküp daha su elde edilmesinin beklendiğini ifade etti. Açıklamada, Kızılırmak suyu yerine barajlardaki suyun tercih edilmesi, Kızılırmak'tan su getirmenin enerji maliyetinin yüksek olması ile açıklandı.

Gökçek bu haberi ilk kez dün, Habertürk kanalında katıldığı Söz Sende programında verdi. Gökçek, "Kızılırmak suyu yarından itibaren kapanıyor. Mevlam suyu verdi, sıkıntı kalktı. Ankara eski suyuna kavuşacak. Ne zamana kadar? Yeniden sıkıntı yaşanana kadar" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında bir basın açıklaması yapan Gökçek, Ankaralılara haber vermeden 21 gündür Kızılırmak suyunun içirildiğini ititraf etmişti. Üniversitelerin ve sağlık kurumlarının itirazlarına rağmen Kızılırmak suyunun tamen temiz ve kaliteli olduğunu iddia eden Gökçek, televizyon ekranlarında bardak bardak musluk suyu içerek Ankaralıları ikna etmeye çalışmıştı.