Gazi Mahallesi'nde velilerden 4+4+4 protestosu

İstanbul Gazi Mahallesindeki öğrenci velileri 4+4+4 yasasına karşı sokaklara döküldü. Yasaya tepki gösteren veliler, yasanın geri çekilmesini talep etti.

4+4+4 eğitim modeline öğrenci velilerinin tepkileri sürüyor. Gazi Mahallesi’nde biraya gelen veliler yaptıkları basın açıklamasıyla düzenlemeye tepki gösterdi.

Yasaya karşı okul önlerinde imza toplayarak bir araya gelen öğrenci velileri bugün Gazi Cem evi önünde buluşarak, çocukları ile birlikte Şair Abay Lisesi önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında sık sık “Çocuk işçilik istemiyoruz” , “AKP elini eğitimden çek ” sloganları atıldı. Yürüyüş boyunca Gazi halkı da yürüyüşe destek verdi.

Devrimci Eğitim Şurası’ndan öğretmenlerin de destek verdiği yürüyüşün sonunda yapılan basın açıklamasında, Anayasa da var olan “Eğitim parasızdır ” ibaresinin yeni yasa ile birlikte yürürlükten çıkarılmak istenildiğini, buna izin verilmeyeceği belirtildi. Yeni eğitim yılı ile birlikte oluşacak kaosun sorumlusunun hükümet olduğu vurgulanırken, bina sıkıntısı ile birlikte önümüzdeki eğitim-öğretim yılı başında prefabrik okullarda eğitim görme riskine dikkat çekildi.

Eylem sonunda, Eğitim-Sen 4 No'lu Şube Başkanı Arzu Erdoğan da yaptığı açıklamada, velilerin eylemini selamladı, yarın yapılacak greve destek istedi.

(soL - İstanbul)