Eskişehir’de Özcan Karabulut'la 'yazma serüveni'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde “Yazma Serüveni ve Özcan Karabulut” başlıklı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Karabulut yazma serüveninden bahsetti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü ile Genç Karşılaştırmalı Edebiyatçılar Kulübü’nün birlikte düzenlediği “Yazma Serüveni ve Özcan Karabulut” konulu konferans ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Dünya Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye Merkezi 2. Başkanlığı’nı da yürütmekte olan yazar Özcan Karabulut, kitap ya da gazete okunmayan bir evde dünyaya geldiği için edebiyatla lisede yani kendi ifadesiyle biraz geç tanıştığını belirtirken, ODTÜ öğrencisi olduğu yıllarda tutkuyla bağlı olduğu edebiyatın yanı sıra tiyatro ve sinemayla da ilgilendiğini söyledi.

‘Neden yazıyorum?’ sorusuna verilen yanıtın hayatın her döneminde farklı farklı olabileceğini ifade eden Karabulut, yazmanın biraz da hayata ve insanlara dair çeşitli konuları dert edinme işi olduğunu belirtti. Çeşitli kitaplarının temaları ile ilgili konuşan, bunları yazarken hissettiklerini dinleyicilerle paylaşan Karabulut, Julio Cortazar’ın kıskandığı tek yazar olduğunu ifade ederken onun “Roman puan toplayarak, öykü ise nakavtla kazanmaktır” sözüne içtenlikle katıldığını belirtti.

Roman yazmanın büyük bir özveride bulunmayı gerektirerek başka bir türle ilgilenmeye fırsat vermediğinin altını çizen Karabulut romanın, yazarının en yakınları ile dahi ilgilenmesine fırsat vermediğini ve büyük bir yoğunlaşma gerektirdiğini ifade etti. Karabulut, yazılan şeylerin hayata ve insana dokuması gerektiğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

(Beril Çuhadaroğlu-soL)