Esenyurt'ta Nazım Anması

Esenyurt’ta düzenlenen etkinlikte ülkenin gidişine dur denilmezse böylesi bir ortamda bir daha Nazım ortaya çıkmayacağı vurgulandı.

soL (İSTANBUL) Nazım Hikmet Esenyurt'ta gerçekleştirilen 'Nazım Hikmet memleket,memleket Nazım Hikmet' başlıklı bir etkinlikle anıldı.
Akademi Kültür Merkezi'nde Esenyurt halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte "Fotoğraflarla Nazım" adlı sinevizyon gösterisiyle birlikte ustanın "Otobiyografi" adlı şiiri okundu.

Nazım Hikmet Kültür Merkezinden Cansu Fırıncı yaptığı konuşmada Nazım Hikmet'in hayatı, eserleri ve mücadelesi ile şairin sosyalist kimliğine vurgu yaptı. Konuşmanın ardından Çığlık Tiyatrosunun oyuncuları "Yaşamaya Dair" şiiriyle küçük bir oyun sergilerken, oyunun ardından etkinlikte Nazım Hikmet şiirleri okundu.

Etkinlikte son olarak TKP Esenyurt ilçe yöneticisi Hüseyin Ağçal söz alırken Ağçal şöyle konuştu: "Her gün bu ülkenin fabrikalarını, limanlarını can damarlarını sattılar ve televizyonlardan izledik. En son toprağının satışını izledikgeçenlerde. Nazımın memleketim, memleketim diye özlemle andığı memleket işte karşımızda. Emperyalizmin oyuncağı olmuş, kendi kendini yönetemeyen, üretim yapamayan, insanların işsizlikten kırıldığı, her tür insanlık dışı olgunun her gün daha fazlasıyla yaşandığı bir ülke." Konuşmasında bu durumun insanlığa yakışmadığını söyleyen Ağçal, "Dostlar bazı kavramları ülke gündemine sokmamız gerekiyor. Eşitlik-yurtseverlik-ilericilik gibi çünkü bunlar olmadan insanlık olmaz. Bir ülkede eşitlik diyene git işine eşitlik diye bir şey lafta olur denirse. İlericilik diyene gericiliğin kulluğun nimetleri savunulursa. Yurtseverlik diyene dünyaya açılmalıyız diye bağımlılık dayatılırsa. O ülke ilerleyebilir mi?" diye sordu. Ağçal bu gidişe dur denilmezse böylesi bir ortamda bir daha Nazım ortaya çıkmayacağını söylerken konuşmasını, "Bizler Nazımın yolunda gidenler sosyalizmden vazgeçmiyoruz" sözleriyle bitirdi.

Etkinlik Esenyurt'un yerel müzik grubu Grup Sis tarafından seslendirilen Nazım Hikmet ezgileri ile son buldu.