Erzurum’da ‘vatandaş’ tepkisi

Sıradan vatandaş görüntüsü vererek solculara saldırmayı adet edinen faşistlerin son girişimi Erzurum’da yaşandı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan Gençlik Federasyonu üyesi 28 öğrencinin yargılandığı Erzurum’da, basın açıklaması yapmak isteyen TAYAD üyelerine faşistler ve polisler birlikte saldırdı.

Geçtiğimiz yıl ABD karşıtı bir karikatür gösterisi düzenleyen öğrenciler, tutuklanmış ve haklarında yasadışı örgüte üye olmak suçlamasıyla dava açılmıştı. Gençlik Federasyonu üyesi 28 öğrencinin duruşması 18 Ağustos günü Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Davanın görüldüğü sırada, tutuklu yargılanan sanıklara destek vermek isteyen TAYAD üyeleri bir basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada ülkü ocaklarından ve Şehit Aileleri Derneği Erzurum Şubesi'nden gelen grup da, TAYAD’lılara saldırmak istedi. Basın açıklamasına izin vermeyen polis göstericilere müdahale ederken, faşistlerin oluşturduğu gruptakiler de polis eşliğinde göstericilere saldırdı. Saldırı sırasında “Kahrolsun PKK” sloganı atan faşistlerin, geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelerek hükümetin Kürt açılımını eleştiren Devlet Bahçeli’nin ziyaretinin etkisi altında oldukları görüldü.
(soL- Erzurum)