Erzurum’da alkol baskısı

Erzurum’da camilerde başlayan kışkırtmalar şehir sokaklarına da taşmış durumda.

soL (ERZURUM) Erzurum'da halk üzerinde kurulan gerici baskının dozu giderek artarken şehir sokaklarında "içki satışı yapılan yerden alışveriş yapmak haramdır" yazılamalarının artması dikkat çekiyor.

Erzurum'daki gerici güçlerin kendisi gibi yaşamayanlar üzerindeki baskısı her geçen gün artıyor. Bunun son örneğini de içki satışı yapılan yerlere yönelik propaganda oluşturuyor. Erzurum'da genellikle büyük ve ulusal ölçekli hipermarketlerde yapılan alkollü içki satışına karşı, camilerde verilen vaazlarla başlayan gerici kışkırtma artık şehir sokaklarına taştı.

Büyük hipermarketlerden birinin bilboard afişlerinin üzerine "İçki satılan yerlerden alışveriş yapmak haramdır" yazılarak, halk üzerinde baskı kurulmaya çalışılıyor.

Diğer taraftan halkın, gerici örgütlenmelerin baskılarından korunmak için kara çarşaf giymek gibi ilginç yöntemlere başvurması da dikkat çekerken, geçtiğimiz günlerde bir kadının tekel bayiinden bira alırken giydiği kara çarşafını alışverişten sonra otobüs durağında çıkardığı görüldü.