Ergani emniyetinden TKP’ye engelleme

Türkiye Komünist Partisi’nin Diyarbakır Ergani’deki seçim çalışmaları ilçe emniyeti tarafından suç unsuru teşkil ettiği iddiasıyla engellenmeye çalışılıyor.

soL (Diyarbakır) TKP Diyarbakır İl Örgütü, Ergani'de yürüttüğü yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan bildiri dağıtımına halk yoğun ilgi gösterirken, polis bildiri dağıtımını engellemeye dönük girişimlerde bulundu. Çalışmalar polisin engelleme girişimlerine rağmen devam ettirildi.

Ergani'de dün yapılan çalışmalarda ise üzerinde "Fethullahçıları, Barzanicileri ve Kürt düşmanlarını durdurun" yazılı pankartlar ilçe merkezine asıldı. Bu sırada, bildiri dağıtımına engel olamayan Ergani Emniyeti, seçim pankartlarının asılmasını engellemeye çalıştı.

Polisin tavrıyla ilgili olarak bir açıklama yapan TKP Diyarbakır il örgütü, "seçimlere emeğin sesini taşıyan TKP'ye dönük bu tür engelleyici girişimler sonuçsuz kalacaktır" dedi. Yapılan açıklamada ayrıca, TKP'nin söylemlerinin işbirlikçi, halk düşmanı AKP hükümetini rahatsız ettiği ve sadece seçim sürecinde değil her fırsatta iktidarın halk düşmanı politikalarının teşhir edileceği ve bunun engellenemeyeceği belirtildi.