Ege Üniversitesi'nde yurt eylemlerine katılan öğrencilere emniyetten soruşturma

İzmir'de, Ege Üniversitesi Kız Yurdu'nda gerçekleştirilen ve KYK düzenlemelerini protesto eden eylemler sebebiyle eyleme katılan öğrencilere İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı.

(soL - Haber Merkezi) Eğitim öğretim yılı başında KYK dönüşümlerini ve yurt koşullarını protesto için gerçekleştirilen Ege Üniversitesi Kız Yurdu'ndaki eylemler sonrasında öğrencilere soruşturma yağdı. Ege Üniversitesi FKF sözcüsü Gamze Selçuk'un ve FKF'li öğrencilerin de aralarında bulunduğu 21 öğrenci Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı.

2,3,4 Ekim günlerinde Ege Üniversitesi Yurdu'nda eylemler gerçekleştirilmiş, eyleme yüzlerce yurt öğrencisi katılırken yurt dışındaki öğrencilerden de yoğun destek gelmişti.

İfadeye çağrılan öğrencilerden Fırat Özsarıkaya gerçekleştirilen eylemlerin İzmir'de geniş yankı bulduğunu, bir bütün olarak AKP karşıtı protestolara dönüştüğünü söyledi. Gençliğin baskılanmaya çalışıldığı her anda dik durmayı başardığını ve soruşturmalarla öğrencileri korkutamayacaklarını dile getirdi. Ayrıca yurt kapısının zarar görmesi üzerinden açılan soruşturmanın komikliğine dikkat çekti.

Ege Üniversitesi FKF sözcüsü Gamze Selçuk ise şunları aktardı:

"Okulun ilk haftasında gerçekleştirdiğimiz çadır eyleminden başlayarak, yurt üzerinden AKP'nin öğrencilere karşı saldırısını göğüslemeyi başardık. Elbette bu saldırı gençlik üzerinden gerici bir yaşam tarzının dayatıldığı, ülkenin seküler birikiminin yok edilmeye çalışıldığı bir saldırıydı. Bu projeyi aydınlanma ve özgürlükçülük cephelerinden açtığımız karşı saldırıyla yenebileceğimizin, yeni bir ülkeyi kurma yolunun da ancak buradan geçtiğinin farkındayız."