Diyarbakır’da TKP adayları tanıtıldı

Türkiye Komünist Partisi Diyarbakır İl Örgütü “Seçimler ve TKP” konulu basın toplantısıyla yerel seçim çalışmalarına başladı.

soL (Diyarbakır) TKP Diyarbakır İl Örgütü binasında yapılan basın toplantısına, TKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Ergani Genel Meclis adayı ve parti üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak TKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ergani Genel Meclis adayı tanıtıldı. Adaylarının çok büyük bir bölümü işçi ve emekçilerden oluşan ve Türkiye'nin her yerinde seçimlere katılan TKP, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na mesleği çobanlık olan Selahattin Turğa'yı, Ergani Genel Meclisi'ne de kitapçılık yapan Cebrail Akboyun'u aday gösterdi.

Aday tanıtımında sonra ilk olarak Diyarbakır Büyükşehir adayı Selahattin Turğa söz aldı. Turğa yaptığı açıklamada "Ülkemiz büyük bir ekonomik krizin gölgesinde yerel seçimlere giriyor. AKP eliyle felaketin eşiğine getirilen ülkemizin koşulları biz emeçliler için her gün daha da zorlaşmaktadır. TKP ülkemizdeki bu karanlık tabloya ışık olmak için seçimlere giriyor. TKP emekçi halkımıza ülkemizi felaketin eşiğine getiren emek düşmanlarını durduralım çağrısı yapmaktadır. TKP 30 Mart günü belediye başkanlığına hangi kişi ya da parti geçerse geçsin belediyecilik üzerinden halkımızı daha da yoksullaştıracak, ABD ve AB ile işbirliğine girecek, gericiliği, piyasacılığı, hayata geçirmeye çalışacak her politikanın karşısında olacaktır" dedi.

Turğa'dan sonra söz alan Cebrail Akboyu, ABD'nin isteğiyle ülkenin emperyalist projelere ortak edilmek istendiğini belirterek, işbirlikçilikte sınır tanımayan gerici ve piyasacı AKP hükümetinin bu sürecin temsilciliğini yaptığını söyledi. Akboyu, "Bu süreç ülkemiz için bir felaket sürecidir. Krizle birlikte etkisini daha da hissettiren bu süreci durdurmak mümkündür. Bu süreci durduracak ve aydınlık geleceği kuracak olan tek güç emekçi halkımızın örgütlü gücüdür. Bütün emekçileri bu süreci durdurabilmek için seçimlerde TKP'ye destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TKP Diyarbakır il örgütü yerel seçim çalışmalarına başladığını duyurdu.