Dikmen boyun eğmiyor: Polis saldırısında gözaltılar var (01:35)

Ankara Dikmen'de Dikmen Dayanışması ve İlker Formu tarafından düzenlenen halk konserinde binlerce kişi buluştu. Konserin ardında gerçekleşen yürüyüş sonrası polis halka TOMA ve biber gazıyla saldırdı.

Güncelleme 01.34

İki TKP üyesinin yanı sıra bir yurttaş daha gözaltına alındı. Polisin gözaltına alınanları darp ettiği belirtiliyor. TKP avukatları gözaltılar için Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde.


Güncelleme 01:11

Dikmen'de iki TKP üyesi polis tarafından gözaltına alındı.


Güncelleme 00:54

Dikmen'de polis halkın üzerine akrep sürüyor. Polisin akreple çarpması üzerine yere düşen bir genç araçtan inen polisler tarafından gözaltına alınmak istendi. Çevik kuvvet, akrep ve TOMA'lar eşliğinde gözaltı yapıyor.


Güncelleme 23:59

Yürüyüşle Ziraat Bankası önüne gelerek burada halaylar çeken halka polis TOMA'larla ve gaz bombasıyla saldırdı. Halayın ardından yürüyüş sonlandırılacaktı.


Güncelleme 23:00

Dikmen halkı konserin ardından yürüyüşe geçti. Yürüyüş yolda katılanlarla birlikte kalabalıklaşırken, binlerce kişi Sinan Caddesi'nde yürüyüş düzenliyor.

Ankara Müzisyen Dayanışması'nın katılımıyla düzenlenen konser devam ediyor. Konserin ardından Dikmen'de günlerdir süren direnişten fotoğraf ve görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterisi yapılacak.

Ardında konserde bir araya gelen Dikmen halkı bir kez daha Dikmen Caddesi'nde büyük bir yürüyüş gerçekleştirecek.


(soL-Ankara)