Dicle Üniversitesi’nde “cemaat karşıtı” yürüyüş

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde biraraya gelen yüzlerce kişi yaptıkları açıklamada “cemaatin” üniversitede kadrolaştığına dikkat çekti.

Diyarbakır’da biraraya gelen 32 kuruluş, BDP’lilerin de katıldığı bir eylemde “Cemaat üniversitesi değil, özgür-demokrat Dicle Üniversitesi istiyoruz” pankartıyla üniversitede bir yürüyüş gerçekleştirirken, üniversite rektörü istifaya çağrıldı.

Diyarbakır’da Eğitim-Sen'in de aralarında bulunduğu 32 farklı kuruluş, BDP’nin katıldığı bir eylemde Dicel Üniversitesi’nde bir yürüyüş düzenledi. Eğitim Fakültesi önünde biraraya gelen grup, “Cemaat üniversitesi değil, özgür-demokrat Dicle Üniversitesi istiyoruz" pankartı taşırken, yürüyüş sırasında “Cematçi üniversite istemiyoruz”, “Rektör İstifa” sloganları attılar.

Rektörlük binası önüne kadar yürüyen grup adına burada bir basın açıklaması yapılırken açıklamada üniversitede cemaat temelli kadrolaşmanın olduğu ifade edildi. Açıklamada bazı öğretim görevlileri hakkında soruşturma açıldığı ve öğrencilerin Rektör Saraç'ın talimatıyla gözaltına alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Dicle Üniversitesi yönetimini dar cemaatçi ve kentimizin gerçekliğine aykırı bu kadrolaşmadan vazgeçmeye, öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilerimiz üzerinde uyguladığı baskıcı, ötekileştirici ve kayırmacı politikalarına son vermeye çağırıyoruz. Öğretim görevlileri ile öğrencilerimizin üzerindeki soruşturmaların durdurulmasını istiyoruz. Aksi takdirde üniversite yönetiminin bu politikalarına bir bütün halinde hem Diyarbakır sivil toplum örgütleri hem de Diyarbakır halkı olarak karşı çıkacağımızı, yönetimin bu anlayışla üniversiteyi yönetmesini engellemek amacıyla her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından göstericiler Rektörlük binası önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaptılar.

(soL-Haber Merkezi)