Devrimci Eğitim Şurası’ndan iki panel

15 Nisan’da yapılacak Türkiye büyük toplantısı öncesinde Devrimci Eğitim Şurası hazırlıkları sürerken, bugün Şura hazırlıkları kapsamında İstanbul ve Çanakkale’de iki farklı panel gerçekleştirilecek.

Devrimci Eğitim Şurası’nı 15 Nisan’da yapılacak Türkiye toplantısı öncesinde hazırlıklar hızlanırken, bugün İstanbul ve Çanakkale’de iki panel gerçekleşecek.

“4+4+4” modeli olarak bilinen ve eğitim sistemini gerici ve piyasacı bir temelde baştan aşağı yeniden yapılandıran yasa taslağı Türkiye’de tartışılırken, “Gericiliğe, piyasacılığa ve eşitsizliğe karşı” sloganıyla yola çıkan Devrimci Eğitim Şurası’nın hazırlıkları da sürüyor. 15 Nisan’da İstanbul’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak Türkiye toplantısı yaklaşırken, hazırlıklar çeşitli illerde paneller ve çerçeve metinlerin tartışıldığı hazırlık toplantıları ile sürüyor.

Şura hazırlıkları kapsamında bugün (Pazar) İstanbul ve Çanakkale’de iki farklı panel düzenleniyor. İstanbul’da Gaziosmanpaşa’da, Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlenecek panelde, soL Portal yazarı ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Okçabol “1924 Öğretim Birliği Yasası'ndan 2012'ye Eğitimde Gerici Dönüşüm” başlıklı bir konuşma yapacak. Panelin diğer katılımcısı ise “Eğitimde Piyasacı Kuşatma: Bir Çürüyüş Hikayesi” başlıklı konuşması ile Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Onur Seçkin olacak. Düzenlenen panel saat 14:00’da başlayacak.

“Eğitim Gericilere, Piyasacılara Terk Edilemez”
Şura hazırlıkları kapsamında bir panel de bugün Çanakkale’de yapılacak. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri Nikâh Salonu’nda gerçekleşecek ve saat 14:00’da başlayacak panel “Eğitim Gericilere, Piyasacılara Terk Edilemez” başlığını taşıyor. Çanakkale’de düzenlenecek bu panele de, Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Prof.Dr. Telat Koç, Üniversite Konseyleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Semiha Günal, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Öğrencisi Yeliz Köseoğlu ve ÇOMÜ’de sendikalaşma mücadelesi verdiği için işten atılan işçiler konuşmacı olarak katılacaklar.

Devrimci Eğitim Şurası’nın hazırlıkları 15 Nisan’da yapılacak Türkiye toplantısı öncesinde birçok farklı ilde yapılan yerel toplantılar ve panellerle sürecek. Hazırlık toplantılarına ilişkin bilgilere ve bu toplantılarda çerçeve metin olarak tartışılan metinlere Şura web sitesinden ulaşılabilir.

(soL-Haber Merkezi)