Devlet yok... AB, ABD var

Rize Valiliği’nde yapılan toplantıda Çayelili bir vatandaş, tarlasına akan lağıma tepki göstererek, “Bunu ABD mi onaracak?” diye sordu.

soL (HABER MERKEZİ) Rize valiliğince düzenlenen toplantıda söz alan Ahmet Balcı isimli köylü, tarlasına akan kanalizasyon suyuna tepki göstererek, "Bunu ABD mi onaracak?" diye sordu.

Çayeli ilçesine bağlı Çataldere köyünde yaşadığını belirten Balcı, arazisinde fosseptik çukuru yapıldığını fakat kanalizasyon sularının arazisine aktığını belirterek, "Defalarca müracaat etmemize rağmen yetkililer konuya çözüm üretmedi. Derdimi kime anlatacağım? Benim sorunuma ABD mi çözüm bulacak? Sorunun çözümü için yardım istiyorum" dedi.

Vali yardımcısı Fuat Gürel, Çevre Orman Müdürlüğü yetkililerine konunun incelenmesi için talimat verdiğini belirterek, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için gereğinin yapılacağını ifade etti.

Avrupa Birliği kapsamında yerel yönetimlere ağırlık verilmesiyle devlet en küçük bir hizmeti bile halka götürmeyerek, halkı AB'ye ve ABD'ye muhtaç ediyor. Daha öncede Rize'nin Şimşirli köyünde devletin yapmadığı kanalizasyon şebekesi için AB'den 350 bin euro hibe fonu kazanılmış, fakat köylüler hibe fonunu kabul etmeyerek kanalizasyon şebekesini devletin yapmasını istemişti.