Depremzedeler dışarı bürokratlar içeri

Kocaeli'nde depremden sonra evsiz kalanlar için yapılan kalıcı konutların kirasını ödeyemeyen depremzedeler kapı dışarı edildi. Boşalan evlere ise devlet erkânından çeşitli bürokratlar yerleştirildi.

soL (HABER MERKEZİ) Takvim gazetesinin haberine göre Marmara depremin ardından Kocaeli Arızlı'da evsiz kalanlar için yapılan kalıcı konutlara yerleşen depremzedelerden kiralarını ödeyemeyenler kapı dışarı edildi. Boşalan evlere daha sonra Vali yardımcıları, üst düzey yöneticiler, milli eğitim müdürü, hâkim ve polis gibi 27 bürokrat ve memur yerleştirildi.

Irak eski lideri Saddam Hüseyin'in deprem yardımı olarak gönderdiği on milyon dolara yapılan 270 kalıcı konuta depremzedeler ayda 140 YTL kira ve 60 YTL aidat ile yerleştirildi. 200 YTL kirayı ödeyemeyen depremzedeler ise kapı dışarı edilirken yerlerine kentteki bürokratlar ile memurlar taşındı.

Buraya yerleşenlerin, ismi saklanan dört vali yardımcısı ile yine Kocaeli Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Valilik Memurları Özer Gençyürek, İbrahim Şirin, Valilik İnsan Kaynakları çalışanı Pelin Bozkuş, Hakim Mustafa Yılmazer, polisler Ender Gümüş, Adem Kal, İsmet Yiğit ve Mehmet Ata gibi isimler olduğu iddia edildi.

Takvimin haberine göre Saddam Konutları'ndan şimdiye kadar 55 bin YTL kira toplandı. Paralar İl Özel İdaresi'ne gitti. Kalıcı konutlara yapıldığından bu yana bir çivi bile çakılmadı. Kalıcı Konutlar Müdürü, "Burası İl Özel İdaresi'nin malı. Biz emirleri uyguluyoruz" dedi.