"CHP solun temsilcisi olamaz"

Gebze'de BİLKAR'ın çağrısıyla düzenlenen ve CHP Gebze Belediye Başkan Aday Adayları, muhtarlar, DSP, SHP, EMEP, ÖDP, TKP İlçe yöneticileri ve çeşitli dernek yöneticilerinin katıldığı "Yerel yönetimlerle ilgili Gebze halkı geleceğini tartışıyor" panelinde CHP'li aday "solun ortak adayı" gibi gösterilmeye çalışıldı. TKP Gebze İlçe Örgütü, CHP'li adayı…

soL (Gebze) Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi'nin Gebze'de Toprak Düğün Salonu'nda düzenlemiş olduğu "Yerel yönetimlerle ilgili Gebze halkı geleceğini tartışıyor" konulu panelde CHP Belediye Başkan Aday Adayları, solun ortak adayı olarak gösterilmeye çalışıldı. BİLKAR'ın çağrısıyla bir araya gelen CHP Gebze Belediye Başkan Aday Adayları, muhtarlar, DSP, SHP, EMEP, ÖDP, TKP İlçe yöneticileri, çeşitli dernek yöneticileri Gebze'de yerel yönetimin nasıl olması gerektiğini tartıştı.

BİLKAR Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Badem'in yönettiği etkinlikte, Serdar Dikkatli, dünyada yaşanmakta olan ekonomik krizin emekçilere ödetilmeye çalışıldığını, bunun karşısında durmak ve yaşanılır bir Gebze kurmak gerektiğini belirtti.

ÖDP Gebze İlçe Başkanı Ömer Çimen yerel yönetimlerin rant aktarma yerleri olduğuna değinip, "Bugün yaşadığımız kentte de bu örneği yaşamaktayız" dedi. Çimen, doğrudan demokrasiyi hedefleyen katılımcı bir siyasetin kent meclisleri ile hayat bulabileceğini söyledi.

SHP Gebze İlçe Sekreteri Uğur Tanıyan, Gebze'de bugün itibariyle halkın sosyal ihtiyaçlarını gidereceği bir tiyatro mekanı dahi olmadığına değinip, Dikili Belediye Başkanı SHP'li Osman Özgüven'in uygulamalarının Türkiye'ye örnek olması gerektiğini savundu.

Gebze Ziraat Odası Meclis Başkanı Temur Sarı, Gebze'de üretim sahalarının her geçen gün daha da daralıp tüketime dayalı bir toplum haline gelindiğine değinip üretici bir toplum olmak için çalışmalarda bulunulması gerektiğini, yerel yönetimlerin de buna ilişkin çalışmalarda bulunması gerektiğini dile getirdi.

TKP adına söz olan İsmail Yaşar, yereldeki sorunlarla ülke sorunlarının ayrı olmadığını, AKP hükümetiyle birlikte Cumhuriyet'in kazanımlarının birer birer yitirildiğini, yaşanan krizle birlikte krizin faturasının emekçilere çıkarılmaya çalışıldığını, sanayinin kalbi olan Gebze'de daha şimdiden yüzlerce işçinin işten atıldığını vurguladı.

CHP'den Gebze Belediye Başkan Aday Adayı olan Murat Kaya söz alarak belediyecilikte özelleştirmelere karşı olduğunu, devrimci olduğunu ve TKP, ÖDP, EMEP vurgusu yaparak kendisinin solu bir araya getirdiğini, Gebze'yi sosyal demokratların kalesi yapacağını belirtti.

İsmail Yaşar CHP'li belediyelerin yaptıkları icraatlarını anlatarak, Kadıköy'de sendikalı oldukları için işten atılan belediye işçilerini, Manisa Salihli'de greve giden belediye işçilerine CHP'li Belediye Başkanı'nın nasıl dayak attırdığını, Hatay'ın Samandağ Belediyesi'nde yine CHP'li Belediye Başkanı'nın belediye işçilerini nasıl dövdürdüğünü belirtti. Son olarak CHP'nin çarşafa dolandığını belirten İsmail Yaşar, Gebze'de krizin faturasını patronlara ödetmek için, gericiliğe karşı ilericiliği savunmak için solun yan yana gelmesi gerektiğini ama solun CHP olmadığını, TKP Gebze İlçe Örgütü olarak Gebze'de CHP'nin adayını desteklemeyeceklerini belirtti.