CHP’li Kocaoğlu NATO görevlisi gibi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente gelen ABD askerlerine gösterdiği büyük ilgiyi kentteki NATO karargahı yönetiminden de esirgemiyor.

NATO İzmir Hava Unsur Komutanı Korgeneral Ralph Jodice ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Atilla Özler’in ziyaretleri sırasında, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sözleri ve hürmeti, bir NATO görevlisinden farklı değildi.

Kocağlu, Jodice'nin ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada, kısa süre önce NATO karargahında görev değişikliği olduğunu, Korgeneral Jodice'nin İzmir'e atandığını, kendisinin nezaket ziyaretine geldiğini ifade ederek, NATO karargahının İzmir için önemini vurguladı. Kocaoğlu, Jodice'e başarılar dileyerek, İzmir'de iyi günler geçirmesini temenni etti, İzmir'in NATO'ya iyi ev sahipliği yaptığını söyledi. Kocaoğlu, ''Komutanımıza NATO'nun İzmir'de ve Türkiye'de kalmasının dünya barışına katkıda bulunacağını bildirdim'' dedi.

“İşbirliğimiz sürecek”
NATO İzmir Hava Unsur Komutanı Korgeneral Jodice de, yaklaşık üç hafta önce İzmir'deki görevine başladığını, “İzmirlilerin konukseverliğini, sıcakkanlılığını bu sürede tanıma fırsatı bulduğunu, işbirliklerinin süreceğini” söyledi.

Jodice, NATO İzmir Hava Unsur Komutanlığı'nın birleşik hava unsurlarından oluştuğunu belirterek, “Komutanlığımız NATO'nun güneyindeki her türlü düzenin sağlanmasından, bu düzen için gerekli planlama ve koordinasyonundan sorumludur. Bu konuda da işbirliği yapacağız. Türkiye NATO'nun en eski üyelerinden biridir ve bugüne kadar büyük destekte bulunmuştur. Bu desteğin ve işbirliğinin sürmesini diliyorum' dedi.'

Kocaoğlu ziyaret sonrasında Jodice ile Kurmay Başkanı Tümgeneral Özler'e İzmir'in simgesi tarihi saat kulesinin gümüş maketini hediye etti.

(soL-Haber Merkezi)