Büyükada'da Büyükşehir işgali

Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Parkı, Çevik Kuvvet eşliğinde Büyükşehir’e bağlı zabıtalar tarafından yerle bir edildi.

AKP’nin son yerel seçimi kaybettiği Adalar ilçesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi eliyle cezalandırma işlemleri sürüyor. Seçimin hemen ertesinde yerleşik nüfus sayısının resmen düşürülmesiyle, bütçeden alacağı pay kesilen ve belediyecilik hizmetleri statüsü alt kategoriye indirilen, Büyükşehir tarafından yerine getirilmesi gereken bütün yükümlülükler askıya alınan, Bostancı-Adalar vapur seferleri iptal edilerek hattı motor şirketlerine devredilen Adalar’da, son olarak Büyükada Çınar Meydanı’ndaki atıl alanın Adalar Belediyesi tarafından park olarak düzenlenmesi konusunda çatışma yaşanıyor.

Adalar ilçesinin tüm öngörünüm ve ana arter düzenlemelerinin kendi inisiyatifinde olduğu iddiasıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, söz konusu parkın yıkımı için geçen hafta zabıtalar göndermiş, halkın tepki göstermesiyle yaşanan arbede sonucu işlem yapamamıştı.

Bugün sabah 06.00 itibariyle, değişik iskelelerden çıkış yapan, Çevik Kuvvet destekli 400 kişilik zabıta ve yıkım ekibi, tam bir işgal görüntüsü altında parkı yerle bir etti.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan ve durumu emperyalistlerin türlü bahanelerle Libya’ya saldırmasına benzeten Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, şunları söyledi:

“Adalar’a yıllardır çivi bile çakılmamış. Bu parkın yapımını projelendirdik ve kolları sıvadık. Park alanını genişlettik, peyzaj mimarlarıyla ortak çalışmalar yaptık. İnsanların oturup soluk alacakları bir dinlence yeri haline getirecektik. Mimar Mehmet Bölük Kültür ve Sanat Parkı olarak Nisan başında açmaya hazırlanıyorduk ki, sabah erken saatlerde gelip yıktılar. 10 yıldır hiçbir çalışma yapmadıkları park, biz sahip çıktık diye mi yıkılıyor ve Adalar halkı cezalandırılıyor?”

Farsakoğlu, İstanbul Valisi’ni de, detaylı bilgi verdiği halde bu yasadışı uygulamaya sessiz kalmakla eleştirdi ve sorunu İl Genel Meclisi’ne taşıyacağını belirtti.

Adalılar yıkımı protesto etti
Sabah parkın yıkımına tanık olan ve kalabalık Çevik Kuvvet ve zabıta ekiplerini gören halk, Belediye binası önünde toplandı. “Adalılar yapar, Büyükşehir yıkar!”, “Adalar’da Büyükşehir terörü istemiyoruz!”, “Parkımdan çık, vapurumu geri ver!”, “Park bahane, müdahale şahane!” yazılı dövizler taşıyan Adalılar, “Büyükşehir kuvvetleri”ni alkışlarla protesto ettiler.

“Şikayet var!”
Büyükşehir Belediyesi, saldırıya gerekçe olarak bir de şikayet dilekçesini kullanıyor. Bu dilekçeye göre, “El Tayyip” adlı kitabıyla Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı dönemindeki yolsuzlukları ele alan Mehmet Bölük’ün adının bu parka verilmesi, “açık bir provokasyon’du. CHP eski İstanbul İl Başkanı olan Bölük, Ukrayna’da bir trafik kazasında ölmüş, bu kaza soru işaretleri uyandırmıştı.

(soL Haber)